STEVANDIĆ: Bolje pametnom politikom izgraditi dva mosta, nego destrukcijom izgubiti oba

Suština je da probošnjačka politika ne želi mostove. Onaj most u Bratuncu opstruišu iako je napravljen, Pelješački most žele spriječiti da se gradi, za Gradišku ili Svilaj baš ih briga, rekao je šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Dodaje da je to jedna vrsta ksenofobije koja ide ka samoizolaciji i lošim odnosima prema Srbiji i Hrvatskoj, ali i prema Kini koja gradi Pelješački most.

– Mi smatramo da je rješenje graditi mostove i pametnim odnosom Hrvatsku navodimo da gradi onaj u Gradišci preko podrške onom u Pelješcu. Valjda je bolje pametnom politikom dobiti dva mosta nego destruktivnom politikom izgubiti oba – rekao je on.

Dodaje da Ujedinjena Srpska smatra mostove potrebnim jer povezuju ljude i utiču na razvoj i tu objektivno nema mjesta za opstrukciju.

– To razumije i većina naroda Republike Srpske i naša politika jeste podrška toj velikoj većini koja nas je i izabrala – zaključio je Stevandić.

(Srpskainfo)

SJEDNICA GRADSKOG ODBORA SP: Jača saradnja Beograda i Banjaluke

U prepunoj  sali Narodnog pozorišta Republike Srpske, održana je proširena Sjednica Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka. Članovima Gradskog odbora i gostima obratio se predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, a specijalni gost bio je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd i predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević. Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je unaprijeđenje

EU NIŠANI SNSD: Šta je u pozadini Aćimovićeve kandidature?

Prijedlog DNS-a da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH podržala je većina članova Predsjedništva te partije, ali ne i Darko Banjac. On o razlozima ćuti, mada se spekulisalo da je jedan od njih činjenica da Aćimović nije učestvovao u izbornom procesu, niti je radio na terenu sa aktivistima

SLUČAJ „AĆIMOVIĆ“: Kako je politička scena RS dobila “kontea Marija Marka del Tintoreta”

Kada je scenarista Siniša Pavić majstorski osmislio, a Vlastimir Đuza Stojiljković maestralno odglumio lik sitnog prevaranta sa pseudonimom „konte Mario Marko del Tintoreto“ u „Srećnim ljudima“, poznatoj domaćoj TV seriji iz devedesetih godina, mnogi su se pitali – da li je postojao uzor u stvarnosti za ovakvu tragikomičnu figuru? Od ponedjeljka, 9. decembra, konačno je