Politika 12.07.2020.

STEVANDIĆ: Demonstracije u Srbiji odgovaraju protivnicima njenog privrednog i odbrambeno-vojnog napretka

ČITANJE: 1 minuta

Demonstracije u Srbiji, ako izuzmemo one koji ništa ne razumiju i koji na njima učestvuju zbog bijesa i frustracija, mora se reći da one odgovaraju protivnicima jačanja Srbije i njenog privrednog i odbrambeno-vojnog napretka koje Srbija postiže kao neutralna zemlja sa najvećim rastom BDP-a, te najvećim geopolitičkim resursima i u najboljim vezama sa Кinom i Rusijom u ovom dijelu Evrope, rekao je danas Nened Stevadić govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji i uticaju demonstracija u Srbiji na Republiku Srpsku.

Brza analiza onih koji se zlurado raduju i pokušavaju da pomognu da se protesti rasplamsaju, dovoljno govori i o inspiratorima i organizatorima, dodao je on.

“Republika Srpska zna da je njena snaga i položaj u direktnom odnosu sa snagom i napretkom Srbije i zato čvrsto stoji iza državnih interesa Srbije podržavajući njene institucije i rukovodstvo na čijem čelu se nalazi Aleksandar Vučić”, rekao je Stevandić.

Naglašeno je da je Ujedinjena Srpska spremna za izbore koliko sutra i da se zalaže da se izbori održe što prije i na zakonit i demokratski način.

“Nadamo se dogovoru oko zajedničkog kandidata u Srebrenici i jedinstvene liste u Mostaru uprkos političkim neslaganjima partija iz Srpske jer narod želi da ovdje budemo jedinstveni. Izražavamo sumnju da se tzv CIК koalicija PDP, SDS i SDA koja je neprincipijelno i na nelegitiman način izabrala ovaj sastav CIК-a, neće baviti inžinjeringom biračkih spiskova ili sličnim manipulacijama upravo u Srebrenici i Mostaru”, zaključeno je na današnjoj konferenciji za medije u Banjaluci.

(N.S/ Banjaluka.net)