Politika 29.12.2015.

Stevandić: Htjeli su da demoliraju skupštinu, morao sam da izbacim Mišićku

ČITANJE: 1 minuta
nenad_stevandic
Potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić izjavio je danas da bi prekršio zakon da na sinoćnjoj sjednici parlamenta nije naložio da se iz sale izbaci predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić.

Nakon burne sjednice parlamenta, Stevandić je ponovio da je sindikalnoj lideri bilo omogućeno da se sa skupštinske govornice obrati poslanicima i iznese svoj stav u vezi Zakona o radu, ali da je ona, umjesto toga, ometala rad parlamenta zbog čega je bio prisiljen da skupštinskom obezbjeđenju naloži da se ona ukloni iz skupštinske sale.

Odgovarajući na pitanje da li će se izviniti Mišićki, Stevandić je kazao da može samo da izrazi duboko žaljenje zbog toga što je morao da povuče takav potez, ističući da je u njegova odluka u potpunosti sa skupštinskim poslovnikom i zakonima.

Na današnjoj pres konferenciji, Stevandić je upozorio da su imali informacije o tome da je bio pripremljen scenario da dođe do incidenata i tuče u skupštinskoj sali kako bi se skupštinsko rukovodstvo bilo prinuđeno da povuče nepopularne poteze.

– Imali smo i informacije da bi moglo doći do pokušaja ulaska demontstranata u salu i demoliranja parlamenta poput paljenje skupštine u Beogradu. Međutim, juče su doživjeli debakal svi oni koji su, koristeći zakon o radu kao izgovor, željeli da dođe takvih scena – kazao je Stevandić.

On je ustvrdio da je usvojeni zakon o radu daleko bolji nego onaj u FBiH i Hrvatskoj i “nešto malo nepovoljniji po radnike u odnosu na onaj u Srbiji.”

(Banjaluka.net)