Politika 12.02.2021.

Stevandić i Vidović na sastanku sa načelnikom Bratunca

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Ujedninjene Srpske Nenad Stevandić i zamjenik Siniša Vidović sastali su se danas sa načelnikom Opštine Bratunac Srđanom Rankićem.

Razgovarali su o aktuelnoj situaciji u opštini Bratunac.

Sastanku je prisustvovalo i rukovodstvo OO US Bratunac i rukovodstvo GrO US Zvornik.

Tom prilikom predsjednik Stevandić je načelniku Bratunca poklonio ikonu Svetog Stefana, zaštitnika Republike Srpske, a načelnik Bratunca je rekao da će Bratunac u narednim danima dobiti ulicu 9.januar i da će u Bratuncu uvijek biti srpsko jedinstvo.

Stevandić: Ujedinjena Srpska će podržati Grujičića

Nakon Bratunca, Stevandić i Vidović posjetili su načelnika Opštine Srebrenica Mladena Grujičića. Razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji u ovoj opštini ali i o ponovljenim lokalnim izborima u Srebrenici koji će se održati 21. februara. Stevandić je rekao da će Ujedinjena Srpska podržati Mladena Grujičića, zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice i da vjeruje u veliku pobjedu.

– Potrudićemo se da na predstojećim izborima ni jedan glas ne bude rasut, da ni jedna kuća ne bude zaobiđena i da sve to što zajedno radimo u Bratuncu i Srebrenici bude krunisano na ovom mjestu. Nećemo dozvoliti da koridori u RS budu zatvoreni kao u ratnim godinama i da Srebrenica bude iščašena iz RS, istakao je dr Stevandić.

– To je dobro i za Bošnjake i njima će biti bolje i oni će na taj način koristiti benefite razvoja i sve ono što radimo zajedno i ono što čini poboljšanje kvaliteta života svih onih koji žive ovdje. Mi ovdje ne branimo samo srpske interese, već branimo interese ovog kraja, ovog grada i naravno ne želimo da posustanemo u tome. Hoćemo da kažemo da je druga strana sklona manipulacijama, da ima podršku CIK-a BiH, koja je po nama nekorektna i koja je izabrana nezakonito i da mi to možemo da pobijedimo samo velikom slogom, ujedinjeni da odbacimo sve podvale.
Ovdje posebno želim da istaknem na neke gluposti koje čujemo od partija koje su ovdje u Srebrenici, kada je gospodin Mektić rekao da ovdje u Srebrenici ne treba podržati gospodina Grujičića. Prema tome mi smo ovdje ujedinjeni i ovdje dolaze oni podržavaju jedinstvo, a ne koji daju izjave za sarajevske medije. Ovdje branimio mnogo više od svojih sujeta, ovdje branimo kontinuitet Republike Srpske, njen pravni subjektivitet, ovdje branimo ustavni i pravni poredak i demokratska načela da ne mogu da nam pokradu izbore na način na koji je to CIK zamislio zajedno sa Bošnjačkim predstavnicima, izjavio je Nenad Stevandić.

(E.M)