Politika 02.09.2015.

Stevandić: Mladen Bosić je licemjer i izdajnik

ČITANJE: 2 minute
nenad stevandic

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić tvrdi da je “lider SDS-a Mladen Bosić licemjer i izdajnik koji je prvi “okrenuo ćurak” protiv Srpske, kukavički učestvujući u politici SDA, njenog lidera Bakira Izetbegovića i njihovih saradnika.

– Njegovo vrijeđanje ljudi koji su izašli iz SDS-a, da ne daju legitimitet takvoj nepatriotskoj i licemjernoj politici, predstavlja politički očaj, pranje savjesti i pokušaj da se krunski svjedoci njegove izdaje  ocrne pred javnošću- rekao je Stevandić, reagujući na Bosićeve izjave u Gradišci.

On je istakao da je Bosić u Gradišci 31. avgusta nekulturno i necivilizovano uvrijedio porodicu Stevandić, pominjujući je u ružnom kontekstu, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

– Bosić je uvrijedio porodicu Stevandić i u smislu da će nositi ljagu zbog mog političkog djelovanja. Velika i časna porodica Stevandić je razlog i uzrok mojih političkih stavova i postupanja i na njih je ponosna- dodao je Stevandić.

On kaže da to vrijedi i za porodice Stevandića koji su pali za Republiku Srpsku i one koje su ostali živi u toj borbi, više puta ranjavani ili nepovrijeđeni.

– Pominjanje i uvlačenje bilo čije porodice u lične ili partijske razmirice je sramota za svakog čovjeka sem za Bosića, koji frustraciju zbog izgubljenih izbora liječi podrškom velikobosanskim projektima i služenjem Izetbegoviću, koji javno zagovara ukidanje entiteta, dakle Republike Srpske-  naglasio je Stevandić.

On očekuje da Bosić uputi izvinjenje porodici Stevandić.

Podsjećamo, Bosić je u Gradišci 31. avgusta izjavio da je Stevandić odnio mandat SDS-a i da nije samo “isprljao svoj obraz”, već da je svima jasno da se radi o korupciji zbog čega je bacio ljagu i na svoju porodicu.

(Agencije)