Politika 15.01.2023.

STEVANDIĆ: Mržnja prema Srbima jedini motiv napada u Sarajevu

ČITANJE: 1 minuta

Lider Ujedinjene Srpske i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske najoštrije je osudio napade na djecu i njihove roditelje, koji se dogodili u Sarajevu.

Jedini razlog ovakvog napada bio je taj što su ti ljudi došli iz Srbije, a na žalost vidimo da se ovdje ne radi o izolovanom slučaju napada, već je samo još jedan u nizu incidenata, istakao je Stevandić.

– Ni najmanje me iznenađuje i reakcija zvaničnika iz Sarajeva i Federacije koji na svaki način žele da prikriju činjenicu da je motiv ovog zločina mržnja prema Srbima, jer tako bi se narušio mit koji se pažljivo gradi, da je Sarajevo tolerantan grad. Da se slučajno ovako nešto desilo u Banjaluci ili Beogradu, to bi se vrlo brzo etiketiralo kao neki velikosrpski nacionalizam, a ekspresno bi se oglasile sve političke partije i organizacije, a vjerovatno i mnoge ambasade da osude napad. Ali, napad se desio u Sarajevu, pa neki očigledno smatraju da nije bitno da se znaju činjenice – ističe lider US.

On je dodao da u dječijoj i sportskoj manifestaciji nema mjesta ni za politiku ni za nasilje, te da se nada se da će krivci za ovo nečuveno djelo biti brzo i oštro kažnjeni, prenosi Srpskainfo.

(SB)