Stevandić napao Govedaricu: Igrao si fudbal po Novom Sadu dok smo mi ginuli na ratištu

nenad-stevandic
Potpredsjednik Narodne skupštine i bivši poslanik SDS-a Nenad Stevandić optužio je danas šefa poslaničkog kluba SDS-a Vukotu Govedaricu da je ratni dezerter, “koji je 1994. godine igrao fudbal u Novom Sadu dok su Stevandići ginuli po ratištima Republike Srpske”.

Tokom burne rasprave o zahtjevu SDS-a za smjenu aktuelnog potpredsjednika skupštine, Stevandić je, odgovarajući na prozivke viših stranačkih kolega koji su ga optuživali za kolaboraciju sa vladajućim SNSD-om, iznio niz optužbi na račun Govedarice, optužujući ga za dezerterstvo i saradnju sa bošnjačkim strankama.

– Ti si bio dezerter od maja 1994. godine – rekao je Stevandić, obraćajući se Govedarici.

S druge strane, šef kluba mu je uzvratio da je licemjerno da ga se proziva “za to šta je radio sa svojih 18 godina”, ističući da bi, uz njega, za dezerterstvo trebao optužiti i poslanika SNSD-a Iliju Tamindžiju.

– Zar je problem šta sam ja radio sa 18 godina? Pa, dezerter je i Milorad Dodik, kojem ste nedavno ljubili ruke u hotelu “Kaldera”, gdje ste ga ucijenili da ćete ga ostaviti podrške u skupštini ukoliko pristane na naš zahtjev za vaše razrješenje –  kazao je Govedarica.

Zahtjev za Stevandićevo razrješenje podnio je SDS-a, a poslanici će o ovom zahtjevu glasati u četvrtak.

(Banjaluka.net)

Prihodi za devet mjeseci 2,5 milijardi KM

Vlada Republike Srpske usvojila je danas konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za period 1. januar – 30. septembar prema kojem su prihodi i primici planirani budžetom za devet mjeseci ove godine ostvareni u iznosu od 2.500.700.000 KM, što predstavlja 102 odsto u odnosu na budžet za posmatrani period.

Čubrilović uručio zlatne medalje Gimnaziji i Medicinskoj školi

Rukovodstvima Gimnazije i Medicinske škole danas su svečano uručene zlatne medalje koje su učenici ovih škola, šest iz Gimnazije i tri iz Medicinske škole, osvojili na Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva “Tesla fest 2019” u Novom Sadu u oktobru.

Advokat Sandić kritikovao vozače službenih automobila, pozvan na informativni razgovor

Banjalučki advokat Dario Sandić, poznat po tome što ukazuje na razne nepravilnosti u radu institucija, pozvan je danas na informativni razgovor. Sandić je na svom Fejsbuk profilu ukazao na bahato ponašanje vozača službenih vozila MUP RS i Vlade RS, a nadležnima nije trebalo dugo da pozovu Sandića. Zanimljivo je da je poziv bio telefonski i

PORUKA: SNSD traži od DNS-a novo ime za ministra, rastu Božovićeve šanse?

Predsjednik DNS Marko Pavić ne odustaje od kandidature Draška Aćimovića za ministra, ali je DNS dobio poruku iz vrha SNSD da do petka ponude drugo ime, saznaje Srpskainfo iz više izvora. Ne smiruju se turbulencije u DNS nakon što su izglasali Aćimovića kao kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH. Potpredsjednici koji su

VIŠKOVIĆ SA SINDIKATOM ENERGETIKE: Neće biti otpuštanja radnika koji ne prihvate otpremnine

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je predstavnicima Sindikata udruženih radnika energetike da stimulativne otpremnine u ERS moraju biti oporezovane, ali i da Vlada neće dozvoliti otpuštanja radnika ako ne prihvate otpremnine. Ovo je za Srpskainfo izjavio predsjednik Sindikata udruženih radnika energetike Slobodan Ostojić, koji je sa kolegama iz Konfederacije sindikata imao radni sastanak s

POŽAR NA STARČEVICI: Gori potkrovlje kuće, nema povrijeđenih

U požaru koji je izbio u banjalučkom naselju Starčevica nema povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta. Požar je izbio u potkrovlju porodične kuće u Ulici Stevana Bulajića. Vatrogasci sa dva vozila gase požar. Za sada nije poznat uzrok, a uviđaj će biti obavljen nakon gašenja. (Srpskainfo)

Vozaču pozlilo, pa udario u dva automobila

Vozač „audija” izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u dva parkirana automobila u ulici Trive Amelice. Nesreća se desila oko 14.20 časova, a prema riječima očevidaca vozaču je pozlilo pa je zato izazvao nesreću. – Radi se o starijem muškarcu kojem je kako sam čuo pozlilo tokom vožnje. Njega su odvezla kola hitne pomoći.