Politika 08.12.2015.

Stevandić napao Govedaricu: Igrao si fudbal po Novom Sadu dok smo mi ginuli na ratištu

ČITANJE: 1 minuta
nenad-stevandic
Potpredsjednik Narodne skupštine i bivši poslanik SDS-a Nenad Stevandić optužio je danas šefa poslaničkog kluba SDS-a Vukotu Govedaricu da je ratni dezerter, “koji je 1994. godine igrao fudbal u Novom Sadu dok su Stevandići ginuli po ratištima Republike Srpske”.

Tokom burne rasprave o zahtjevu SDS-a za smjenu aktuelnog potpredsjednika skupštine, Stevandić je, odgovarajući na prozivke viših stranačkih kolega koji su ga optuživali za kolaboraciju sa vladajućim SNSD-om, iznio niz optužbi na račun Govedarice, optužujući ga za dezerterstvo i saradnju sa bošnjačkim strankama.

– Ti si bio dezerter od maja 1994. godine – rekao je Stevandić, obraćajući se Govedarici.

S druge strane, šef kluba mu je uzvratio da je licemjerno da ga se proziva “za to šta je radio sa svojih 18 godina”, ističući da bi, uz njega, za dezerterstvo trebao optužiti i poslanika SNSD-a Iliju Tamindžiju.

– Zar je problem šta sam ja radio sa 18 godina? Pa, dezerter je i Milorad Dodik, kojem ste nedavno ljubili ruke u hotelu “Kaldera”, gdje ste ga ucijenili da ćete ga ostaviti podrške u skupštini ukoliko pristane na naš zahtjev za vaše razrješenje –  kazao je Govedarica.

Zahtjev za Stevandićevo razrješenje podnio je SDS-a, a poslanici će o ovom zahtjevu glasati u četvrtak.

(Banjaluka.net)