Politika 12.09.2016.

Stevandić podržao Radojičića za gradonačelnika Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Kandidat SNSD-DNS-SP za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o podršci gradonačelničkoj kandidaturi.

Radojičić je novinarima nakon potpisivanja rekao da je zadovoljan današnjim dogovorom, te zahvalio partiji Ujedinjena Srpska jer su pronašli zajednički dogovor u interesu grada Banjaluka.

“Mnogo mi znači ova podrška imajući u vidu da se radi o stranci koja propagira ciljeve kompatibilne onima programa Banjaluka 2025. Prije svega, pronašli smo srodnost naših programa. Ujedinjena Srpska izradila je najcjelovitiji i najdetaljniji program strategije razvoja grada do 2020, dok smo mi promovisali program Banjaluka 2025”, pojasnio je Radojičić.

Prema njegovim riječima postoji puna kompatibilnost oba programa, te sa zadovoljstvom prihvata programske ciljeve, ideje i pojedinačne prijedloge Ujedinjene Srpske u njihovoj strategiji razvoja Banjaluke.

“Stevandića je na prošlim izborima prepoznalo 20.000 građana Banjaluke kao potencijalnog gradonačelnika što govori o njegovom velikom potencijalu i ugledu”, smatra Radojičić.

On je naglasio da nakon izbora očekuje da se saradnja nastavi u ispunjavanju programskih ciljeva i dodao da bi mu bilo drago da ova stranka učestvuje u budućoj skupštinskoj većini koja će donositi odluke u interesu građana.

Stevandić je istakao da je ovom odlukom njegova partija dala ključni doprinos u pravcu očuvanja, razvoja o prosperiteta Banjaluke i cijele Republike Srpske.

“Podržali smo Radojičića jer je na dosadašnjim funkcijama pokazao integritet i profesionalnost, a program koji zastupa kompatibilan je sa našim”, dodao je Stevandić.

(nezavisne.com)