Politika 27.11.2018.

Stevandić pokazao ko mu prijeti i predočio prepisku sa Fejsbuka (Foto)

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić je održao konferenciju za medije na kojoj je komentarisao trenutnu političku situaciju. 

– Ovo je nezabilježeno i poruke koje mi u RS možemo razumjeti samo kao pokušaj stvaranja kriza. Svaki predstavnik iz RS bi bio ugrožen. Još nema odgovora na pokušaj ubistva gospodina Vučića, a ugrozile su ga slične agencije – kazao je Stevandić.

On je okupljenim novinarima pokazao prijetnje koje dobija putem društvenih mreža. Dodao je da se stvara “medijska haranga protiv Dodika”.

– Ovo može biti s namjerom da se produži nelegalna vlast ili pokušaj da se spriječi pobjednička koalicija iz RS. Funkcioneri SZP-a stvaraju medijsku harangu protiv gospodina Dodika pozivajući na agresivan pristup prema njemu, a u čemu su prednjačili Šarović, Mektić, Borenović i Crnadak – kazao je on i dodao.

“Moguće da se sve ovo radi u jednoj drugoj vrsti koordinacija, od SZP do ostataka AID-a. Rješenja postoje, prvo da oni koji su odgovorni za ovakve postupke podnesu ostavke. Gospodin Vilić bi trebao da bude smijenjen preko Odbora za nadzor nad radom policijskih tijela. Sada nema ko da vrši neke vrste promjena i nadzora, a ja mislim da bi bilo dobro da se svi dozovu pameti – dodao je Stevandić.

Još je kazao da se Dodiku onemogućava da radi svoj posao.

– Gospodin Dodik se onemogućava da radi svoj posao, njegova bezbjednost je ugrožena a na neki način se pokušava spriječiti izborni rezultat. Moja poruka je da se manu uzaludnog posla, mi u RS smo spremni da razotkrijemo svaku vrstu sumnjivih radnji”.

(N1)