Politika 24.05.2022.

Stevandić poručio da se mora pratiti Srbija u spoljnoj politici

ČITANJE: 1 minuta

Gostujući na Happy televiziji, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da u spoljnoj politici Republika Srpska mora pratiti Srbiju jer u BiH nema racionalnih sagovornika.

-Dakle, jasno je da se ne smije saviti kičma i klečeći ispunjavati zapadadne zahtjeve za priključenje antiruskoj histeriji i sankcijama, ali da se ne smije na krilima emocija biti jedini eksponent i promoter ruske spoljne politike u Evropi što bi nas izložilo oštrici zapadne politike i dovelo u opasnost sudbinu zemlje, izjavio je Stevandić.

-Naša je sreća je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić našao ekvidistancu koju razumiju i Zapad i Rusija, ali i druge moćne i manje moćne zemlje. U ovo zlo doba kada jedna veća bomba može da odredi sudbinu planete, mi nigdje ne treba da žurimo, istakao je Stevandić.

Osvrnuo se i na održanu skupštinu Ujedinjene Srpske u Banjaluci pod nazivom “Hrabro i pametno” apistrofirajući da rabrost bez pameti ne vrijedi.

-Teška vremena slijede i Republika Srpska je u specifično teškoj poziciji pa mora biti posebno pažljiva i oprezna, zaključio je Stevandić.

(E.M)