Politika 24.12.2022.

Stevandić: Prebrojavanje krvnih zrnaca primitivno, prljavo i podlo

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da je primitivno, prljavo i podlo “prebrojavanje krvih zrnaca” novoizabranom ministru za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojanu Vipotniku.

“Prebrojavanje krvnih zrnaca i pravljenja afera i neugodnosti ljudima je najprimitivniji i najnecivilizovaniji dio političkog spektra kojeg su forsirali ljudi skloni aferama”, rekao je Stevandić novinarima komentarišući medijske navode da Vipotnik nije iz reda hrvatskog naroda.

Ističući da mu je žao što je prinuđen da ovo govori, Stevandić kaže da Vipotnik, koji je kadar Ujedinjene Srpske u novoizabranoj Vladi Srpske, potiče iz poznate stare banjalučke hrvatske porodice.

“NJegov otac se zove Dragan, a deda Ernest. Hrvati su. Deda mu je bio direktor `Čajeveca`, a otac rukovodilac u tom preduzeću. To je poznata stara banjalučka hrvatska porodica. Majka i supruga su mu Srpskinje i iz poštovnja prema majci on slavi njenu krsnu slavu. Mi smatramo da je to kvalitet jer se u toj kući slave oba Božića i oba Vaskrsa”, rekao je Stevandić.

On kaže da ministar Vipotnik na svu sreću ima malu djecu od jedne i tri godine, koja neće patiti radi svega ovog “primitivnog, prljavog i podlog”.

(Srna)