Politika 01.10.2021.

Stevandić: Sačuvati Srpsku i njene institucije

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da su vidiljivi hajka i napadi na Republiku Srpsku i njene institucije, te da zato sve mora biti učinjeno kako bi Srpska bila sačuvana.

“U Republici Srpskoj postoje dva povezana procesa. Jedan je naša stalna borba za suverenitet i da se odbranimo od odluka Ustavnog suda i visokog predstavnika, a drugi se odnosi na izazivanje podjela i sukoba kako bi zajednička borba srpskih predstavnika bila prekinuta. Rezultat ovoga jeste neodazivanje opozicije na sastanak kod predsjednika Srpske”, rekao je novinarima Stevandić nakon sastanka predstavnika političkih partija koje čine vladajuću većinu u Republici Srpskoj.

On je istakao da izazivanje podjela i plasiranje dezinformacija imaju podršku dijela međunarodne zajednice.

“Američki ambasador /Erik Nelson/ se slikao sa opozicijom pored sutrašnje proteste. Jasno je da imamo ozbiljan zadatak da štitimo institucije, da čuvamo red i mir i da se odupremo političkim podmetanjima i pritiscima”, istakao je Stevandić.

On je naglasio da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH imala mogućnost da izvrši vještačenje, te da dokaže da je kiseonik koji se daje pacijentima štetan i da podnese prijave.

“Nije to urađeno, jer se znalo da je kiseonik ispravan. Oni su imali loše namjere /opozicija/ i nemaju brigu za zdravlje građana. Ovo je najveća sramota u istoriji Republike Srpske. Uzorak uzet iz stargog tanka i pokazalo se da je kiseonik medicinki ispravan. Onaj ko je spreman da žrtvuje ljude, spreman je i na mnogo gore stvari”, kaže Stevandić.

(Srna, E.M)