Politika 30.12.2015.

Stevandić: Savez sindikata ušao u vode rijalitija

ČITANJE: 1 minuta
stevandic
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da mu je jako žao što je, otvorenim pismom, Savez sindikata ili onaj ko je pisao to pismo ušao u vode rijalitija, a ne borbe za radnička prava.

Stevandić je rekao da se borba za radnička prava mogla ostvariti nastupanjem sindikata, pregovaranjem, ulaganjem vlastitih amandmana i saradnjom sa svim partijama i poslanicima koji mogu da ih predlože.

-Borba za radnička prava ne može da se ostvari političkim ambicijama vođa sindikata koji, kada im je ponuđeno da govore u Narodnoj skupštini, to odbiju, a poslije toga pokušavaju da uvode nered- istakao je Stevandić.

On je naveo da će, što se njega lično tiče, Republika Srpska biti i poslije njega i poslije /predsjednika Saveza sindikata Republike Srpske/ Ranke Mišić, a da borba za radnička prava ne može biti sakrivena ličnim interesima.

-Onaj ko je Ranki Mišić obećao da će biti ministar rada ako se sruši postojeća vlast i dovedu Bakirovi poslušnici, neka joj napiše bolje pismo- dodao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, krunski dokaz da je sindikat izašao iz radničke borbe i prešao u sferu politike je potpisivanje ugovora o saradnji Mišićeve sa sindikatima u Federaciji BiH, odlazak i podrška njihovim protestima, a zatim otvaranje protesta u Republici Srpskoj, bez obzira što je Zakon u Republici Srpskoj mnogo bolji za radnike.

(NN)