Politika 13.07.2021.

Stevandić: Slika srpskog karaktera danas se ogleda u liku Vučića

ČITANJE: 1 minuta

Gostujući jutros u emisiji “Novo jutro” na Pink televiziji, predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, izjavio je da je neophodno očuvati srpski identitet, pogotovo u ova teška vremena, koja će se neminovno promjeniti.

Slika srpskog karaktera danas se ogleda u liku predsjednika Vučića, koji je uprkos mnogobrojnim napadima na njega, pomogao u skoro sve i jednoj opštini Bosne i Hercegovine, te je učinio više za srpski narod u BiH od sve i jednog predsjednika do sad – istakao je Stevandić, a prenosi Srpskainfo.

On je dodao da je srpski karakter i identitet na ponos, a ne provokacija drugima, jer “upravo je predsjednik Vučić pomagao opštine u BiH bez obzira na narode koji su tu živjeli”.

Stevandić ističe da srpski narod nije malen, a srpska kultura prevazilazi mnoge stereotipe, i prepoznatljiv je apsolutno svuda, od Zvečana i Nikole Tesle pa sve do Novaka Đokovića.

Osvrnuvši se na izjave Branimira Glavaša, Stevandić je rekao da je samo odraz srpskog identiteta u tome što ni jedan srpski general i vojnik ne bi rekao tako nešto, te da se nada sa više neće nikad ni biti prilike da se tako nešto kaže.

– Snaga srpskog identiteta i karaktera oslikava se u mnogobrojnim napadima na Srbe, jer mnogima smeta jaka srpska država – poručio je Stevandić.

(A.M.)