Politika 08.10.2015.

Stevandić: Sljedeće sedmice o radu predstavnika Srpske u institucijama BiH

ČITANJE: 1 minuta
nenad stevandic
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da bi iduće sedmice trebalo da bude održana sjednica skupštinskog Kolegijuma na kojoj bi trebalo da bude zakazana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o radu predstavnika Srpske u institucijama BiH.

– Očekujem da u toku dana dođe materijal za posebnu sjednicu u parlament Republike Srpske od mogućih predlagača Vlade, predsjednika Republike Srpske ili od SNSD-a- rekao je Stevandić danas  u pauzi sjednice parlamenta Republike Srpske.

On je rekao da je, prema njemu dostupnim informacijama, Vlada Republike Srpske trebalo da uputi materijal za posebnu sjednicu.

– Posebna sjednica treba da bude konstruktivni i debatni događaj. To ne bi smjelo da se pretvori u “politički rat”, nego da se dogovorimo koje su to procedure bitne za Republiku Srpsku- rekao je Stevandić.

On je istakao da je potrebno da Republiku Srpsku konsultuju prilikom donošenja odluka Savjeta ministara BiH koje mogu biti štetne ili korisne za Republiku Srpsku, kao i da Srpska ima bolju komunikaciju sa ministrima u Savjetu ministara BiH.

Šef poslaničkog kluba PDP-a Branislav Borenović izjavio je da će PDP i Savez za promjene sada insistirati na tome da se održi posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o radu predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH i o radu predstavnika Srpske u institucijama Republike Srpske.

– Pripremili smo ogromnu dokumentaciju i mislim da je dobro da o tome razgovaramo u parlamentu Republike Srpske- istakao je Borenović.

(Agencije)