Politika 26.05.2021.

STEVANDIĆ: Srpska ne prihvata bilo kakva nametanja u izmjenama izbornog zakonodavstva

ČITANJE: 1 minuta

Član Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH Nenad Stevandić poručio je da on i njegove kolege iz Republike Srpske ne mogu pristati na bilo kakva nametanja, dok su iz HDZ-a ponudili konstruktivne prijedloge koji su, kako su naveli, u interesu svih konstitutivnih naroda.

Stevandić /Klub srpskog naroda u Predstavničkom domu parlamenta BiH/ je rekao da on i njegove kolege iz Srpske ne mogu pristati da van kapaciteta koji Srpska ima u zajedničkim organima BiH, u oba doma parlamenta, drugi odlučuju umjesto njih o strateškim pitanjima kao što su izmjene Izbornog zakona BiH

Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske, odbacio je sve pokušaje da se Centralna izborna komisija /CIK/ BiH pojavljuje kao neko ko će da nametne rješenja izmjena Izbornog zakona BiH.

“Mi smo Interresorna radna grupa za izmjene Izbornog zakona BiH i ne možemo nikome da budemo alibi za neke ranije dogovorene projekte, i tome ćemo se odlučno suprotstaviti”, rekao je Stevandić novinarima u Sarajevu nakon sjednice ove radne grupe.

On je pojasnio da princip veta nije nikakva blokada, nego je pravo veta uslov za dogovor, jer se ništa ne dogovara i ne treba dogovarati protiv nekog od naroda u BiH.

(Srna/SB)