Politika 12.01.2023.

Stevandić: Srpska se ne može osloniti na neprofesionalan rad zajedničkih institucija BiH

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić povodom objavljivanja internog dopisa Ambasade Srbije u BiH Ministarstvu spoljnih poslova BiH da će Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije, boraviti u BiH, rekao je da je ovo još jedan dokaz da se Republika Srpska ne može osloniti na neprofesionalan rad zajedničkih institucija BiH, nego samo na svoje institucije, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Narodne skupštine.

“Ako se zajednički organi na nivou BiH ponašaju neprofesionalno, onda Republika Srpska mora imati vlastite institucije koje to rade profesionalno i odgovorno. MIP BiH, ako ovako nastavi, treba odmah ugasiti i formirati zajedničke entitetske službe. Krivac je Bisera i slični. Izvolite”, navodi se u Stevandićevoj objavi na Tviteru.

Federalni mediji objavili su dopis Ambasade Srbije u BiH upućen MIP-u kojim ih službeno obavještava da će Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije, boraviti u BiH. U tom dokumentu navedena su, između ostalog, i imena pripadnika MUP-a Srbije koja su bila u pratnji sina predsjednika Srbije, kako štićene ličnosti, tokom posjete BiH.

(N.M.)