Politika 17.09.2021.

Stevandić: Svako zadržava pravo samostalnog istupa

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Ujedinjene Srpske i šef Srpkog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić, pozvao je na sastanak šefove Klubova iz Republike Srpske u PS BiH prije zakazanog termina održavanja sjednice.

Pred sjednicu Predstavničkog doma PS BiH, u ponedeljak, slobodan sam zamoliti da svi održimo zajedničku konferenciju za medije u holu Parlamenta o onom u čemu se slažemo vezano za ranije potpisani dokument i odluke NSRS. Podrazumjeva se da svako zadržava pravo i koristi mogućnosti samostalnih istupa i djelovanja. Takođe bih molio zajednički sastanak šefova Klubova iz Republike Srpske u PS BiH prije zakazanog termina održavanja – izjavio je Stevandić.

Podsjećamo da je na snazi odluka parlamentarnih stranaka Srpske o neučestvovanju u radu zajedničkih institucija, a da je za ponedeljak 20.septembra zakazana 23. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na čijem dnevnom redu se između ostalog nalazi Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.