STEVANDIĆ: Tužno je da smo svi u BiH taoci Bakirovog shvatanja rokova za formiranje vlasti

Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je Srni da je tužno i deprimirajuće da su i zakoni i rokovi u sjenci shvatanja predsjednika SDA Bakira Izetbegovića kakvu BiH on hoće da pravi.

“Svi smo taoci njegovog projekta, čak i vlast u Federaciji BiH. Nikad se nije desilo u zemlji koja hoće u EU i koja hoće standarde Unije, da bude talac ideja i projekcija jednog čovjeka”, rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, ta ideja je nametnuta cijelom bošnjačkom narodu, a bošnjački narod umjesto da vidi gdje je problem, on se upućuje da targetira Republiku Srpsku, koja nema nikakve krivice za ovu blokadu.

Komentarišući činjenicu da je prošlo godinu dana od opštih izbora, a da još nije formirana vlasti ni na nivou BiH, ni u FBiH, Stevandić je rekao da Republika Srpska hoće da sarađuje na principima Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.

“Naše je da dokažemo da nismo krivi ni za krizu, ni za neformiranje vlasti u BiH i da Republiku Srpsku sačuvamo u kondiciji, da može da donosi odluke u vlastitim kapacitetima”, istakao je Stevandić.

U BiH su 7. oktobra prošle godine održani opšti izbori, a vlast na nivou BiH i FBiH još nije formirana.

(Srna)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.