Politika 19.09.2020.

STEVANDIĆ U FOČI: Nakon izbora, Ujedinjena Srpska će formalizovati učešće u lokalnoj upravi

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić rekao je danas da u ovoj stranci očekuju da će na narednim lokalnim izborima ući u opštinski parlament u Foči i da će imati priliku da značajno učestvuju u strateškom planiranju razvoja ove lokalne zajednice.

Ujedinjena Srpska u postojećem sazivu Skupštine opštine Foča zvanično nema odbornike, ali su dva nezavisna odbornika njihovi članovi, pa od predstojećih izbora očekuju da formalizuju učešće u lokalnoj upravi.

Stevandić je istakao da je Foča “u kičmi gradova Srpske koji su administrativni, univerzitetski i neki drugi centri” i da njihov razvoj mora biti streteški planiran.

“To radi naš odjel za strateško planiranje i Mario Milanović, koji je to radio u Evropskoj komisiji i u Vladi Australije. Sigurni smo da će, našim formalnim i boljim učešćem u vlasti, Foča dobiti razvojne programe koji se mogu brzo aplicirati u Evropsku komisiju i povući sredstva od Ipa fondova”, naveo je Stevandić.

On je dodao da to do sada nije bilo na zavidnom nivou.

“Priča je završavala na rubovima opštine i nismo uspjeli da napravimo dobre konekcije bilo sa republičkim, bilo sa nivoom BiH, Vladom Srbije, evropskim partnerima preko Ipa fondova, a naša mlađa i brža ekipa može da pruži veliki doprinos”, rekao je Stevandić.

On je danas sa kandidatima ove stranke za odbornike u SO Foča, nakon šetnje ulicama ove opštine, na Gradskom trgu razgovarao sa građanima, između ostalog, i o mjerama za suzbijanje virusa korona.

Stevandić je istakao da je Srpska uspjela da spriječi pogoršanje epidemiološke situacije.

“Naši aktivisti od danas dijele letke građanima u kojima ih upozoravamo šta je to korona, objašnjavamo šta treba da preduzmu da bi se zaštitili. Takođe, počećemo od 25. septembra u našim kancelarijama da mjerimo krvni pritisak i šećer svim građanima u preventivne svrhe”, najavio je Stevandić.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Foča Miroslav Matović rekao je da će, nakon što postanu parlamentarna stranka, jednom sedmično primati građane da bi saslušali njihove svakodnevne probleme.

Matović je istakao da je ova stranka podržala kandidata SNSD-a Milana Vukadinovića za načelnika opštine.

“Radićemo na poboljšanju infrastrukture i standarda građana, da Foča, osim toga što je akademski i obrazovni centar postane i adnministrativni centar”, naveo je Matović.

Na listi stranke Ujedinjena Srpska za odbornike u SO Foča je 19 kandidata.

(Srna)