Politika 30.09.2020.

STEVANDIĆ U PELAGIĆEVU: Omogućiti građanima da se liječe u Brčkom umjesto Bijeljine

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras da je ova stranka napravila strategiju rješavanja problema stanovnika Pelagićeva, a da je prioritet omogućavanje liječenja stanovnicima ove opštine u Brčkom, jer se inače liječe u Bijeljini, iako im je geografski distrikt mnogo bliži.

“Na našu sreću direktor Bolnice Brčko je iz Ujedinjene Srpske, pa smo ga doveli na sastanak i razgovarali smo sa mojim kolegom u Banjaluci i nadležnima u Bijeljini. Naći ćemo neki modus kako da ovdje sve bude brže, uspješnije i prohodnije”, rekao je Stevandić novinarima nakon otvaranja kancelarije Opštinskog odbora ove stranke u Pelagićevu.

Stevandić je dodao da je u cijeloj Republici Srpskoj nedovoljno osmišljen ruralni razvoj, te da će stranački tim za razvoj, uz pomoć stručnjaka iz Evropske komisije, osmisliti strategiju koja će pokazati da li će fokus u Pelagićevu biti na plasteničkoj proizvodnji i ukrupnjavanju parcela.

“Vrlo brzo će se uspješnost lokalnih zajednica mjeriti po tome koliko je tu mladih ljudi ostalo, započelo vlastiti posao i to je ono što Ujedinjena Srpska želi da nametne kao buduću politiku razvoja u cijeloj Republici Srpskoj”, naveo je Stevandić.

On je dodao da je ova stranka faktor stabilizacije u Pelagićevu, da je protiv toga da se u pograničnim dijelovima sa Federacijom napravi “politička mržnja” i da izbori nisu borba na život i smrt, već dogovor ko će u naredne četiri godine biti nosilac razvoja i odgovornosti u Skupštini opštine Pelagićevo.

“Što se nas tiče, imamo dobar program, odličnu listu i saradnju sa kolegama iz Socijalističke partije i SNSD-a, koalicijom koja ima dva kandidata za načelnika opštine i nadam se da ćemo presuditi na najbolji način za opštinu Pelagićevo”, naveo je Stevandić.

On je istakao da je Opštinski odbor Ujedinjene Srpske u Pelagićevu najbolji primjer najbržeg formiranja odbora i liste kandidata za predstojeće lokalne izbore, po čemu drži rekord, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u BiH.

Predsjednik Odbora Ujedinjene Srpske u Pelagićevu Božo Radić rekao je da je predsjednika stranke upoznao sa nedostacima i prednostima opštine, te da što prije treba omogućiti građanima Pelagićeva bolje zdravstvene usluge i liječenje u distriktu zbog blizine bolnice i Doma zdravlja.

(Srna)