STEVANDIĆ: Ujedinjena Srpska dokazala da mladi mogu biti odlični rukovodioci

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je večeras u Kozarskoj Dubici da je ta partija dokazala da mladi ljudi mogu da postižu odlične rezultate na rukovodećim funkcijama.

“Poznato je da Ujedinjena Srpska ima najmlađe direktore, ministre, potpredsjednike skupštine, funkcionere”, rekao je Stevandić novinarima.

On je istakao da je ovo vijek modernih tehnologija i digitale ekonomije.

“Mladi ovaj put imaju više iskustva od starijih jer su im moderne tehnologije i IT sektor mnogo bliži i mnogo više znaju, tako da ranija opravdanja da mladi ne mogu da rukovode više ne vrijede. Ona su mogla da se kažu prije 30 godina, a danas mladi imaju više iskustva, brži su i treba da imaju otvoren prostor”, rekao je Stevandić.

On je naglasio da je Ujedinjena Srpska partija koja slijedi takvu politiku u kontinuitetu i koja tu ima najbolje rezultate.

Stevandić je večeras u Kozarskoj Dubici prisustvovao izbornoj sjednici Skupštine Aktiva mladih Ujedinjene Srpske Kozarska Dubica, gdje je konstatovao da su u toj stranci završene sve organizacione i predizborne aktivnosti.

On je najavio da na ovogodišnje lokalne izbore Ujedinjena Srpska izlazi sa samostalnim odborničkim listama, ocijenivši da je ova stranka sada dovoljno snažna i dobro organizovana.

“U pregovorima ćemo da vidimo kako stoje stavari za gradonačelnike i načelnike. Negdje ćemo imati kandidate, a negdje tražiti podršku ili podržavati kandidate iz SNSD-a, prvenstveno u velikim gradovima gdje smo već postigli načelnu saglasnost”, najavio je Stevandić.

Za predsjednicu Aktiva mladih Ujedinjene Srpske u Kozarskoj Dubici izabrana je Milja Bokan, koja je izjavila novinarima da je počastvovana izborom, za koji smatra da predstavlja i veliku odgovornost.

“Nastojaćemo da što više mladih uključimo u politiku, da se aktivno bave politikom i da vidimo koji su njihovo problemi. Pretpostavljam da je to posao, pa ćemo nastojati da što više mladih i zaposlimo da ne odlaze u inostranstvo”, istakla je Bokanova i najavila brojne humanitarne i zdravstvene akcije i edukacije.

Izbornoj sjednici Skupštine Aktiva mladih Ujedinjene Srpske u Kozarskoj Dubici prisustvovali su stranački zvaničnici, članovi i simpatizeri te stranke.

(Srna)

Sporna noćna autobuska linija

Prikupljanje potpisa građana za uvođenje noćne autobuske linije, koju sprovode Mladi demokratskog progresa (MDP), najvjerovatnije je uzaludna. Naime, nije sporna lokacija na kojoj traže podršku građana, ali navodno to ne rade po proceduri iz Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi.  Iz izvora bliskim Stručnoj službi Skupštine grada Banjaluka došla je informacija da se prikupljanje potpisa

Igokea savladala Sparse

Košarkaši Igokee savladali su Sparse 100:76 u zaostaloj utakmici 14. kola Premijer lige BiH. Samo dva dana nakon sto su u finalu poraženi od sarajevskog tima u finalu Kupa Mirze Delibasica, ekipa Dragana Bajića ostvarila je ubjedljivu pobjedu. Aleksandrovčani su utakmicu prelomili u trećoj četvrtini koju su dobili 25:12. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je

ZEMLJA INVESTITORU, DVORANA GRADU Banjaluka ima plan za izgradnju novog simbola

Izgradnja kongresne-konferencijske i koncertne dvorane mogla bi se finansirati tako što će Grad potencijalnom investitoru, kao kompenzaciju za radove, ponuditi gradsko zemljište koje se nalazi u produžetku pomoćnog terena Gradskog stadiona.  Gradnja ovog multifunkcionalnog objekta se najavljuje već nekoliko godina, ali za sada se nije spominjao tačan način finansiranja te velike investicije. Do sada se

DAN FUDBALA RS: Darko Milunović odlikovan Zlatnom plaketom

Tradicionalni deveti po redu “Dan fudbala Republike Srpske” održan je u utorak, 18. februara 2020. godine u Kristalnoj dvorani hotela “Bosna” u Banjaluci sa početkom u 12.00 časova. Fudbalski savez Republike Srpske prepoznao je napredak u FK “Rudar-Prijedor”, te je rad Upravnog odbora ovog kluba nagrađen u vidu specijalne nagrade. Darko Milunović, predsjednik UO FK

Objavljen snimak privođenja uhapšenog policijskog inspektora u Banjaluci (VIDEO)

Nenad Grujić i Jelena Florijan, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banjaluka, uhapšeni su danas u okviru akcije “Sirano”, a sumnja se da su uzeli mito od minimalno 20.000 KM. Cifra koju su, kako se sumnja, uzimali za mito mogla bi biti i veća, saznaju “Nezavisne novine”. Iz MUP-a RS je, uz navođenje inicijala,

Za 150 učenika u Dragočaju izvedena obrazovna predstava “Saobraćajne čarolije”

Predstavnici Auto-moto saveza RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS posjetili su danas OŠ “Desanka Maksimović” u Dragočaju, gdje je za više od 150 učenika prvog, drugog i trećeg razreda izvedena interaktivna saobraćajno-obrazovna predstava “Saobraćajne čarolije”. Predstava je izvedena u sklopu republičke preventivne kampanje “Budi vidljiv, ne budi figura”, koja se do kraja februara sprovodi širom