Politika 14.10.2020.

Stevandić: Ujedinjena Srpska spremna za izbore

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedništvo Ujedinjene Srpske konstatovalo je danas u Banjaluci da je ova politička partija spremna za predstojeće lokalne izbore i da nije pravno utemeljena odluka Centralne izborne komisije BiH /CIK/ o zabrani učešća.

Šef Glavnog izbornog štaba Ujedinjene Srpske Natalija Trivić rekla je novinarima da Sud BiH nema mogućnost da odbije žalbu ove partije na odluku CIK-a BiH o zabrani učešća na izborima, te da bi odbijanjem žalbe bila legalizovana dikriminacija stranačkog članstva i građana Srpske.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ponovio je da je odluka CIK-a BiH neprihvatljiva, te da se sutra može očekivati stav Suda BiH.

“Nažalost, namjerno se odugovlači ova situacija i uznemirava naše članstvo. Uprkos svemu, Ujedinjena Srpska je spremna za izbore”, rekao je Stevandić.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i članovi Ujedinjene Srpske iz reda bošnjačkog, hrvatskog i jevrejskog naroda koji su naglasili da su diskriminisani odlukom CIK-a BiH o zabrani učešća Ujedinjene Srpske na lokalnim izborima.

Član Ujedinjene Srpske Jasmina Peulić smatra da je kao Bošnjakinja diskriminisana odlukom CIK-a i da promotivnim spotom, radi kojeg je kažnjena njena partija, nije vrijeđan nijedan narod u BiH jer je riječ o umjetničkom prikazu određenih pojava.

Član Ujedinjene Srpske iz reda hrvatskog naroda Slavica Arsenović kaže da je kandidat za odbornika u Skupštini grada Doboja i da je Sudu BiH uložila žalbu na odluku CIK-a.

Član Ujedinjene Srpske iz reda jevrejskog naroda Marko Mikeš rekao je da nikada u partiji kojoj pripada nije bio diksriminsan, niti u Republici Srpskoj, te da je zato odluka CIK-a BiH neprihvatljiva.

(Srna)