Vijesti 07.01.2023.

Stevandić uručio božićne paketiće djeci na Klinici i u roditeljskoj kući “Iskra”

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić uručio je danas božićne paketiće djeci koja se nalaze na liječenju na Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske i mališanima smještenim u Roditeljskoj kući “Iskra”.
Stevandić je uputio hrišćanske poruke ljubavi uz koje, kako je rekao, ne treba zaboraviti da se učine i dobra djela.

On je izrazio očekivanje da će se običaj darivanja djece koja se liječe na UKC-u nastaviti, kao i da se ne smije zaboraviti i na dežurne službe i ljekare ove zdravstvene ustanove koji rade na veliki hrišćanski praznik.

“Djeci koja se liječe na UKC-u želim brz oporavak, a zdravstvenim radnicima koji dežuraju želim se zahvaliti što su vrijeme od svoje porodice odvojili da budu na najhumanijoj misiji, a to je briga o zdravlju čovjeka i našim najmlađima”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić istakao je da se svi pacijenti koji su na bolničkom liječenju trebaju osjećati kao da su kod kuće, te da je značajan odnos zaposlenih prema njima.

“Želim čestitati Božić svim zaposlenima, pacijentima i građanima Republike Srpske”, poručio je Đajić.

Pedijatar na Klinici za dječije bolesti UKC-a Vesna Miljković zahvalila se predsjedniku Narodne skupštine Nenadu Stevandiću koji je danas, kako je rekla, obradovao oko stotinu mališana iz cijele Republike Srpske koji se liječe na dječijoj klinici.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja “Iskra” Vita Malešević rekla je da je današnji dan vrijeme darivanja i mira, uz zahvalnost što uvijek ima dobrih ljudi koji su spremni da na prigodan način donesu radost najmlađima.

“Predsjednik Skupštine je uljepšao Božić našoj djeci. On je naš stari domaćin i redovno obilazi djecu i roditeljsku kuću `Iskra` i ja mu se zahvaljujem u ime djece oboljele od malignih bolesti, roditelja i svih nas”, dodala je Maleševićeva.

(Srna)