Politika 02.06.2022.

STEVANDIĆ: Vasić nije iscrpio pravne lijekove, Ujedinjena Srpska će odgovoriti na odluku CIK-a

ČITANJE: 2 minute

Narodni poslanik Kostadin Vasić još nije iscrpio sve pravne lijekove u vezi sa presudom i odlukom Centralne izborne komisije (CIK), gdje će uložiti žalbu, izjavio je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić kaže da će Ujedinjena Srpska odgovoriti na najbolji način na odluku CIK-a da oduzme poslanički mandat Vasiću i istakao da je riječ o čovjeku koji je “stvarao Republiku Srpsku i borio se protiv narko-mafije i raznih vrsta zloupotreba”.

On je rekao i da se u javnosti malo zna da je Vasić imao sukob sa čovjekom koji je narko-diler, koji je presuđen i ležao je sedam godina zatvora u Njemačkoj, nakon čega je deportovan iz te zemlje i došao u Zvornik.

“Taj čovjek je 2017. godine provocirao i napadao Vasića. Nažalost, epilog je takav da je narodni poslanik Kostadin Vasić, koji se borio za Republiku Srpsku i koji se bori protiv narko-mafije inkriminisan, dok je presuđeni narko-diler potpuno zaštićen i od njega je napravljena žrtva”, kaže Stevandić i dodaje da narko mafija može da bude srećna.

Stevandić je napomenuo da za njega najveće razočarenje predstavljaju poruke društvu da narko-mafija ima takav uticaj da tako štiti ljude koji su nesporno presuđivani.

Stevandić je i poručio da će Ujedinjena Srpska biti bar pet puta jača tokom i nakon izbora.

Centralna izborna komisija BiH (CIK) na današnjoj sjednici utvrdila je prestanak mandata poslaniku Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Kostadinu Vasiću, rekla je Srni portparol CIK-a Maksida Pirić, te navela da ta odluka još nije pravosnažna jer Vasić ima pravo žalbe u roku od dva dana.

Vasić, koji je i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, nedavno je pravosnažno osuđen na deset mjeseci zatvora.

(Srna/SB)