Politika 25.10.2022.

Stevandić: Večeras okupljanje za Republiku Srpsku, a ne protiv opozicije

ČITANJE: 1 minuta

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je narodni skup “Otadžbina zove” okupljanje za Republiku Srpsku, a ne protiv opozicije, bez širenja mržnje i ružnih riječi među Srbima.

Stevandić je rekao Srni da sam naziv skupa govori da je riječ o odbrani suvereniteta i prava Republike Srpske da samostalno odlučuje i da zadrži Dejtonom data ovlaštenja koja su joj mnogo puta uskraćivana i oduzimana.

Prema njegovim riječima, izbori u Srpskoj se ne mogu uređivati spolja, a volju naroda ne može da mijenja Centralna izborna komisija (CIK) BiH.

“Ovim pokušajima CIK-a i njihovih mentora uskraćuje se osnovno demokratsko pravo da odlučujemo sami o svojoj sudbini”, poručio je Stevandić.

On je dodao da Srbi međusobno moraju naći način da se dogovore, ne dovodeći jedni druge u pitanje zbog ličnih sujeta i ambicija.

Stevandić kaže da će članovi Ujedinjene Srpske večeras organizovano i u velikom broju prisustvovati narodnom skupu u Banjaluci sa kojeg će biti poručeno da se neće dozvoliti prekrajanje izborne volje naroda Republike Srpske.

Skup će biti održan u parku Mladen Stojanović u Banjaluci od 18.00 časova, u organizaciji SNSD-a i stranaka koalicije.