Politika 17.09.2015.

Stevandić: Za sve je kriv Škrbić, trebalo ga je na vrijeme zaustaviti

ČITANJE: 1 minuta

nenad stevandic

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić izjavio je danas da je za utvrđene nepravilnosti u poslovanju Ministarstva zdravlja najodgovorniji bivši ministar Ranko Škrbić i da će zdravstveni sistem još dugo osjećati posljedice njegovih loših odluka.

Tokom skupštinske rasprave o revizorskom izvještaju Ministarstva zdravlja, Stevandić je optužio bivšeg ministra Škrbića da je bez saglasnosti Pravobranilaštva RS produžio ugovor  o dijaliznim centrima pri čemu je načinjena šteta od najmanje 6,5 miliona KM.

– Ugovor o dijalizi je istekao 20019. godine, a u tom dokumentu je stajalo da sva uložena oprema, sredstva i kadrovi u dijaliznim centrima pripadaju RS. Međutim, bivši ministar je taj ugovor, i to bez saglasnosti Pravobranilaštva, produžio na period od 14 godina – rekao je Stevandić.

On je naglasio da će se iz tih razloga i u narednim godinama u revizorskim izvještajima ponavljati iste ove stvari i da će se u budućnosti koplja lomiti na budućim ministrima zdravlja, i to samo zato što “nije bilo hrabrosti da se onaj ko je napravio te propuste pozove na odgovornost”.

(Banjaluka.net)