Politika 18.06.2024.

Stevandić: Zakonom o referendumu i Izbornim zakonom nije povrijeđen vitalni nacionalni interes

ČITANJE: 1 minuta

Zakonom o referendumu i građanskoj inicijativi i Izbornim zakonom Republike Srpske nije povrijeđen vitalni nacionalni interes bilo kojeg naroda, zaključeno je danas na sjednici Odbora za ustavna pitanja Narodne skupštine Srpske kojoj je predsjedavao predsjednik parlamenta Nenad Stevandić.

“U ovim zakonima ne postoji bilo kakav oblik diskriminacije ili bilo koji oblik ugrožavanja nacionalnih, socijalnih i etničkih prava”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci nakon sjednice Odbora.

On je naveo da će odgovor Odbora za ustavna pitanja Narodne skupštine Srpske sutra biti proslijeđen Ustavnom sudu Republike Srpske na odlučivanje.

Stevandić je rekao da je za četvrtak, 20. jun, sazvao Kolegijum Narodne skupštine Srpske na kojem će predložiti da 2. jula budu održane dvije sjednice parlamenta.

On je precizirao da će prvo biti održana svečana sjednica Narodne skupštine na kojoj bi trebalo da se obrati predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić, a potom da bude održana redovna sjednica na kojoj bi trebalo da bude razmatrana Deklaracija nedavno usvojena na Svesrpskom saboru u Beogradu.

(Srna)