Politika 15.09.2021.

STEVANDIĆ: Zeljkoviću je sve namješteno, uvijek ću staviti ruku u vatru za takve ljude

ČITANJE: 1 minuta

Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, odbacuje bilo kakvu mogućnost da je njegov kadar, direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, umiješan u neke od neregularnih radnji.

On je komentarisao akciju policije Republike Srpske prilikom koje je uhapšeno nekoliko osoba zbog višemilionskog kriminala pri kupovini zaštitne opreme.

Direktor Instituta, Branislav Zeljković, trenutno je u bjekstvu, kako je rekla policija. On je kadar Ujedinjene Srpske, a Stevandić vjeruje da je ovo namještaljka u kojoj neko pokušava praviti simetriju sa kriminalnim nabavkama u Federaciji BiH.

“On je najbolji i najobrazovaniji kadar. Ima samo pluseve u svom radu. Dolazi iz intelektualnog i univerzitetskog miljea i ovo mu pokušavaju namjestiti. Bilježi samo dobit sa ovom ustanovom i neko mu se sveti“, rekao je Stevandić za Buku.

Stevandić navodi da se nije u međuvremenu čuo sa Zeljkovićem koji je juče bio izvan zemlje, ali, kako kaže, očekuje da će se vratiti kad vidi sve ovo.

“Uvijek ću staviti ruku u vatru za ovakve ljude koji na ovako dobar način vode institucije. Ako se neko sad igra sa nama da bi pravio te simetrije tako što će napasti Zeljkovića iza kojeg stoji mala partija, grdno se prevario”, dodao je Stevandić.

(SB)