Politika 20.10.2022.

Stevanović: Borenović gubi poziciju šefa stranke, Stanivuković već namješta da je preuzme

ČITANJE: 2 minute

Suština protesta, podnošenja krivičnih prijava i sva viđena i neviđena dosadašnja galama opozicije skoncentrisane u PDP-u i SDS-u jeste da će Branislav Borenović izgubiti poziciju šefa stranke, jer se aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković već namješta da je preuzme, ocijenio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Zvorniku Zoran Stevanović.

Stevanović je danas na konferenciji za novinare rekao da se u međuvremenu oglasio i funkcioner PDP-a Nenad Vuković da “nešto kaže” ne bi li ga u svojoj novoj postavi zadržao Stanivuković, kao i neki funkcioneri PDP-a iz Bijeljine.

Ističući da se u PDP-u odvija borba za stranačke fotelje, jer je ova stranka doživjela debakl na proteklim izborima, Stevanović je rekao da opozicione srranke imaju uputstva da napadaju dalje, kako oni kažu, centre moći SNSD-a u Doboju, Zvorniku, Prijedoru i ostalim mjestima, izmišljajući da su na izborima pokradeni.

Stevanović je to potkrijepio činjenicom da je nakon sarajevskog kontrolnog brojanja glasova na ukupno 86 redovnih biračkih mjesta u Zvorniku utvrđeno da je na 33 biračka mjesta zapisnik identičan kao i Gradske izborne komisije Zvornik od 2. oktobra.

“Na 12 glasačkih mjesta odstupanje u nečiju korist je plus-minus dva glasa, dok su na 37 biračkih mjesta glasovi umanjeni kandidatu SNSD-a Miloradu Dodiku, a na 24 biračka mjesta glasovi umanjeni kandidatu opozicije Jeleni Trivić”, precizirao je Stevanović.

On je naglasio da je na dan izbora u Zvorniku Dodik osvojio 14.649, a Trivićeva 10.163 glasa, dok je broj glasova na kontrolnom brojanju za Dodika iznosio 14.388, a za Trivićevu 10.210 glasova i dodao da su odstupanja za Dodika iznosila 261 glas, a za Trivićevu 47 glasova.

“Opozicioni lideri dobili su zadatak da vrše napade i dalje kako bi se stvorili navodno neki uslovi da se izbori na određenim mjestima ili u cijeloj Republici Srpskoj ponove”, rekao je Stevanović.

(Srna/ N.S)