Biznis 28.12.2015.

Stevanović od ponedjeljka u fotelji direktora RITE Ugljevik

ČITANJE: 2 minute
Ugljevik elektrana
Elektroinženjer iz Bijeljine Mile Stevanović u ponedjeljak, 28. decembra, preuzeće funkciju vršioca dužnosti direktora Rudnika i TE „Ugljevik“, saznaje poslovni portal CAPITAL.

Stevanović je član Demokratskog narodnog saveza i 18 godina je zaposlen u Telekomu Republike Srpske.

Stevanović danas nije želio da komentariše imenovanje na novu funkciju, ali je indirektno potvrdio informaciju ističući da se „upravo odjavljuje u svom dosadašnjem preduzeću, te da će od ponedjeljka, kada prelazi na novo radno mjesto, biti u prilici da detaljnije govori o zadacima i poslovnim izazovima koji stoje pred njim“.

Nadzorni odbor Zavisnog preduzeća Rudnik i TE „Ugljevik“, na sjednici od 24. decembra, donio je odluku o izmjeni i dopuni dosadašnjeg Statuta preduzeća, kojom se umjesto dosadašnjeg direktora i tri izvršna direktora imenuje direktor i pet izvršnih direktora. Ova odluka već je pripremljena i za vanrednu Skupštinu akcionara RiTE „Ugljevik“.

Do sada je RiTE „Ugljevik“ imala direktora i tri izvršna direktora: za tehničke poslove, za opšte i pravne poslove i za ekonomsko – finansijske poslove.

Ubuduće će, osim direktora, biti imenovano još pet izvršnih direktora: izvršni direktor za poslove proizvodnje uglja i razvoj Rudnika, izvršni direktor za poslove proizvodnje električne energije i razvoj TE, izvršni direktor za opšte i pravne poslove, izvršni direktor za ekonomsko – finansijske poslove i izvršni direktor za korporativne poslove.

Danas nismo mogli provjeriti informaciju, da li će, kako je nezvanično najavljeno, dosadašnji generalni direktor RITE Ugljevik Žiko Krunić koji je podnio ostavku jer je ta funkcija pripala DNS-u, biti imenovan za izvršnog direktora za korporativne poslove.

No, naš izvor iz vrha DNS-a u Bijeljini kaže da je za ponedjeljak, 28. decembra dogovorena primopredaja dužnosti između Krunića i Stevanovića, te da Žiko Krunić sigurno ostaje „na nekoj rukovodećoj poziciji“.

U Upravi RiTE „Ugljevik“ su nam samo rekli da su svi direktori već u popodnevnim časovima, negdje oko 13,30 bili izvan poslovne zgrade, zbog „obaveza i vikenda“.

RiTE Ugljevik treći kvartal ove godine završila je sa sa poslovnim gubitkom od 16,5 miliona KM, iako je Uprava preduzeća početkom godine najavljivala da će godina biti završena sa pozitivnim finansijskim rezultatom.

(NN)