Politika 22.09.2015.

Stevanović: DNS i dalje protiv poskupljena struje

ČITANJE: 2 minute
spomenka stevanovic
Šef Poslaničkog kluba DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović rekla je da je DNS i dalje protiv poskupljenja električne energije i privatizacije “Elelektroprivrede” i ostalih društvenih bogatstava Republike Srpske.

Tokom rasprave u parlamentu Srpske o izvještaju o radu Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2014. godinu, Stevanovićeva je navela da će član Komisije za energetiku Republike Srpske Ljubo Glamočić, koji je član DNS-a, snositi stranačku sankciju zbog toga što je ranije u Komisiji glasao za povećanje cijene električne energije u Republici Srpskoj.

Šef Poslaničkog kluba SNSD-a Radovan Višković apelovao je da se poslanici iz redova vlasti i opozicije u replikama pridržavaju tačaka dnevnog reda da bi rad ove sjednice bio priveden kraju i da ne bi trajao u nedogled.

Poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović smatra da se Regulatorna komisija za energetiku ponaša kao “država u državi”, zbog čega bi trebalo razbiti monopol u elektroenergetskom sektoru Republike Srpske.

– Nema razloga za poskupljenje struje u Srpskoj, već se taj problem može riješiti racionalizacijim radnih mjesta u elektroenergetskom sektoru Srpske- kaže Krsmanović.

On je upitao ko je izdao dozvole za izgradnji malih hidrocentrala od kojih lokalne zajednice nemaju nikakve koristi.

Replicirajući Krsmanoviću, poslanik SNSD-a Dragoljub Davidović rekao je da je jedan od bivših ministara energetike iz redova SDS-a u jednom danu izdao 100 dozvola za izgradnju malih hidrocentrala od kojih se jedna odnosi na rijeku Ugar u opštini Kneževo.

Poslanik stranke Napredna Srpska Adam Šukalo upitao je nadležne iz Regulatorne komisije da li će doći do poskupljenja električne energije u Srpskoj.

Poslanik SNSD-a Jasna Lukić rekla je da je, zahvaljujući lokalnoj vlasti u Doboju, u tom gradu došlo do povećanja cijena komunalnih usluga, dok je Šukalo u replici naveo da je isti slučaj zabilježen i u gradu Banjaluka.

(Agencije)