Biznis 22.03.2016.

Stigao novi apdejt za Ajfon: Mnoštvo novih opcija

ČITANJE: 1 minuta
ajfon
Novi apdejt 9.3 je dostupan za preuzimanje na svim uređajima koji podržavaju iOS 9.

Tokom “Loop You In” događaja na kojem je Apple predstavio novi iPhone i iPad, gigant iz Kupertina objavio je i novu 9.3 verziju iOS operativnog sistema.

Najveća promjena koju je donio iOS 9.3 na iPhone i iPad uređaje je takozvana “night shift” opcija, koja će noću prilagođavati toplinu boja na ekranu. Ona funkcioniše tako što smanjuje količinu plavog svjetla koju ekran emituje. Vjeruje se da izlaganje plavom svjetlu može da izazove probleme sa spavanjem, tako da je moguće “Night Shift” podesiti da se automatski uključuje noću.

Pored ove opcije, iOS 9.3 donio je podršku zaključavanja informacija u Notes aplikaciji pomoću Touch ID senzora za otisak prsta.

Apple je malo izmjenio i svoju News aplikaciju u iOS 9.3 verziji softvera. Sekcija “For You” je sada više personalizovana, sa interesovanjima, sugestijama i temama u trendu.

AppleHealth i CarPlay aplikacije su takođe dobile nadogradnju. Health aplikacija sada ima Apple Watch integraciju, zajedno sa poboljšanjima za praćenje eksternih aplikacija. CarPlay dodaje sugestije za muziku i mjesta od značaja za lakše pronalaženje željenih mjesta.

Ostala poboljšana odnose se na Force Touch ekran, odnosno da su aplikacije za Weather, Settings, Compas, Health, Stocks i Store dobile 3D Touch prečice. iOS 9.3 je dostupan za preuzimanje na svim uređajima koji podržavaju iOS 9.

(Engadget.com)