Sport 10.12.2016.

Stigla Milica Dabović u naš grad: Banjaluka je posebna!

ČITANJE: 5 minuta

Proslavljena srpska košarkašica Milica Dabović uzburkala je javnost kada je poručila da će karijeru završiti u banjalučkom Mladom Krajišniku. Milica je stigla u grad na Vrbasu, kako bi promovisala svoj Košarkaški kamp.

Nekadašnja reprezentativka Srbije Milica Dabović, koja je noseći kapitensku traku sa srpskom selekcijom u Rio de Žaneiru proteklog ljeta ostvarila istorijski uspjeh osvajanjem bronzane olimpijske medalje, stigla je u Banjaluku!

Atraktivna košarkašica prije nekoliko dana najavila je da će profesionalnu karijeru okončati u dresu banjalučkog Mladog Krajišnika, ali razlog današnje posjete gradu na Vrbasu nije paraf na ugovor s “malenim”, nego promocija Košarkaškog kampa “Milica Dabović”, koji s radom kreće u avgustu sljedeće godine.

“Uvijek sam srećna, ponosna i radosna kada vidim svu ovu djecu. Svjesna sam uspjeha koji smo ostvarili i srce mi je veliko kao kuća”, kazala je oduševljena Dabovićeva, koji su dočekali brojni klinci u banjalučkom “Domu omladine”.

Košarkaški kamp “Milica Dabović” s radom kreće početkom avgusta 2017. godine. Kamp će biti održan u dvije smjene, od 4. do 13, a zatim od 13. do 22. avgusta.

“Okupila sam grupu ljudi van košarke koji mi danonoćno pomažu da ovaj kamp opstane, oživi i traje godinama i srećna sam zbog toga. To mi je cilj. Nije mi cilj da pravim kampove zbog imena, da ostavim djecu da ih neko drugi trenira, nego mi je cilj da živim sa tom djecom tih deset dana, zbog čega sam i apelovala roditeljima da razmisle kome šalju djecu. Želim da im pokažem i doprinesem njihovom životu, prije svega praveći ljude od njih, pa tek onda sportiste, jer nikada se ne zna šta će od njih sutra biti.”

Milica je najavila da će karijeru okončati upravo u gradu na Vrbasu, nastupajući za Mladi Krajišnik, što je izazvalo veliko interesovanje građana ne samo Republike Srpske, nego i Srbije.

“Mislim da će biti zanimljivo i zaista jedva čekam da obučem dres Mladog Krajišnika. Mislila sam da će se to desiti u Partizanu, kako sam govorila prije tri, četiri godine i to mi je bila želja. Ali, Partizana više nema, te ekipe koja je trebalo da ostane na okupu. Naša pozitivna asmosfera i energija koje smo imale prenijela se u reprezentaciju, a vidjećemo da li mogu to da prenesem i ovdje u Banjaluku”, poručila je 34-godišnja košarkašica.

Na pitanje kada će obući dres “malenih”, nije mogla da da precizan odgovor.

“Ako to ne bude sada, biće sljedeće sezone sigurno.”

Poprilično emotivno Dabovićeva se oprostila od reprezentacije Srbije, iako je javnost ovakav potez dočekala s nevjericom. Svi se nadaju da bi Milica mogla da se predomisli, ali…

“Mnogi mi govore da nije trebalo da odem sada, nego da sačekam kraj Evropskog prvenstva. Ali, ne vidim više sebe u reprezentaciji. Mislim da sam otišla onog trenutka kada sam osjetila da više tu ne pripadam. Odlazim kao kapiten generacije koja je osvojila dvije velike medalje, tako da nemam ni želju, ni volju, a ni energiju da se vraćam”, jasno je stavila tačku na mogući povratak u srpski tim.

Poznato je da atmosfera u košarkaškoj reprezentaciji Srbije nije bila najbolja, ali je uprkos svim problemima osvojeno evropsko zlato, pa bronza sa Olimpijskim igrama.

“Niti u jednom trenutku prije OI nisam pričala o atmosferi u ekipi. I kada smo gubile i kada smo pobjeđivale, držale smo se zajedno. Žene su drugačije, komplikovane, da tako kažem. Već od Zlatibora nešto nije štimalo. Mnogi su mi zamjerali na tome što govorim istinu. Zbog knjige koju pišem, ne želim da lažem ni narod ni sebe i ne bi bilo fer da kažem kako je sve bilo savršeno. Uprkos svemu, ta dešavanja srećom nisu uticala na ono na terenu. Mislim da se sve dešava s razlogom. Velikom, nezapamćenom uspjehu možda je doprinijelo i to što je sve bilo napeto i meni izuzetno teško, jer sam jedva čekala da svemu dođe kraj”, poručila je Milica i dodala da će o svemu opširnije napisati u knjizi koju piše o svom životu.

“Iskreno, grupa nam je smiješna. U najslabijoj smo grupi, za razliku od ranije kada smo imale izuzetno teške rivale. U jednom trenutku bilo mi je žao što neću biti tamo. Sigurno da je Srbija mojim odlaskom oslabljena. Ne znam da li će se Danijel Pejdž vratiti, ali naše djevojke moraju da idu na zlato i opravdaju povjerenje”, optimistično najavljuje borbu za novu medalju.

Velika želja joj je da posjeti Zimzograd.

“Jedva čekam! Ne mogu vam opisati koliko sam srećna kada vidim sve ove ljude. Znam da će biti ‘havarija’ kada ja dođem, jer već su me neke djevojčice prepoznale. Vrištale su i gledale gdje idem i da li sam to stvarno ja. Jedva čekam da obiđem sve. Kao što znate, Banjaluka je za mene poseban grad, sa posebnim ljudima, puna dobrote, ljubavi, osmijeha i zaista jedva čekam da danas šetam cijeli dan”, poručila je za kraj ushićena Milica Dabović, uskoro nova košarkašica banjalučkog Mladog Krajišnika.

Za Novu godinu sa momkom i kučićima

Na pitanje da li će Novu godinu možda proslaviti u Banjaluci, Milica je rekla: “Hvala na pozivu, ali ne želim da razmišljam ni o čemu drugom nego da budem kod kuće s mojim momkom i kučićima. Nedostaje mi kuća. Kada se sjetim gdje sam bila svih ovih godina i koliko mi je bilo teško, kako sam plakala što za praznike nisam kod svoje kuće i za rođendan, razmišljam samo o stanu i uživanju. Možda odemo na more, jer mi je potreban odmor, kao i njemu, jer radimo punom parom. Svima želim da budu srećni. Najbitnije je da si srećan, onda si i zadovoljan. Istina je u onoj poslovici: ‘Kako zračiš, tako privlačiš’, tako da svima želim zdravlje i sreću”, poručila je Dabovićeva.

(mondo.ba)