Vijesti 13.02.2017.

Stigla pomoć za Roditeljsku kuću

ČITANJE: 2 minute

Predstavnice Aktiva žena Gradskog odbora DNS-a Banjaluka uručile su danas poklone za Roditeljsku kuću u kojoj su smještene porodice mališana oboljelih od raka i pozvali sve institucije, organizacije i pojedince da im se pridruže u ovom humanom gestu, kako bi bili obezbijeđeni odgovarajući uslovi za boravak mališana.

Predsjednik Aktiva Mira Popović istakla je da je neophodno angažovanje cijelog društva kako bi bio pomognut rad Roditeljske kuće, koja još nema stalni izvor prihoda.

“Donijeli smo dio onoga što u ovoj kući trenutno nedostaje, kako bi domaćinska atmosfera koja ovdje vlada bila upotpunjena”, rekla je Popovićeva novinarima.

Ona je navela da su za Roditeljsku kuću pripremili televizor, nekoliko aparata za spremanje hrane, kao što su toster, mikrotalasna pećnica, ali i paket proizvoda za čišćenje i održavanje higijene.

Popovićeva kaže da će Aktiv žena Gradskog odbora DNS-a dati podršku i u realizaciji inicijative da se mališanima koji borave u Roditeljskoj kući obezbijede bolji uslovi za školovanje.

“Cilj je da ove male heroje oslobodimo stresa koji im pravi učenje gradiva koje su propustili dok su bili na terapiji, kao i izlazak pred komisije da bi položili ispit”, rekla je Popovićeva.

Predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” Dijana Berić naglasila je da ovom udruženju svaka podrška znači mnogo.

“Nadam se da će nam Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske pomoći da riješimo ovo pitanje jer Roditeljska kuća ima veliki značaj za oboljelu djecu i njihove roditelje”, istakla je Berićeva.

Ona je izrazila nadu da će kompanije i organizacije, kao što su preduzeća “Elektrokrajina” i “Telekom”, te grad Banjaluka i drugi, nastaviti da pomažu rad Roditeljske kuće dok ne dobije status Ustanove od javnog interesa.

“Očekujemo od Vlade Republike Srpske da nam dodijeli i grant koji će nam pomoći u radu”, kaže Berićeva.

Prema njenim riječima, u roditeljskoj kući je od njenog osnivanja bilo smješteno 19 porodica iz cijele Republike Srpske, a trenutno ih je šest.

(Agencije)