Vijesti 24.08.2018.

STIŽU MEĐUNARODNI EKSPERTI Ubistvo Davida Dragičevića istraživaće najbolji stručnjaci za te slučajeve

ČITANJE: 1 minuta

Međunarodni advokatski tim, kojeg je angažovala porodica Dragičević, a koji će se baviti istragom ubistva Davida Dragičevića, u ponedeljak dolazi u Banjaluku i već u utorak pokreće svoju istragu.

Narodni poslanik Adam Šukalo rekao je za Srpskaifno da je ovaj tim sastavljen od vrhunskih međunarodnih adovkata, koji su stručnjaci za krivično pravo.

– Ovi advokati su veoma kvalifikovani za slučajeve slične ubistvu Davida Dragičevića, ali i druga ubistva – pojasnio je Šukalo.

Prema njegovim riječima, tim je angažovala porodica Dragičević i oni će imati status ovlaštenih punomoćnika.

Međunarodni advokatski tim je već tražio sastanke sa nekim od članova Anketnog odbora Narodne Skupštine RS, koja je raspravljala o ovom slučaju, ali bi trebalo da se sastanu i sa nekim od ovlaštenih lica koja su učestvovala u istrazi oko Davidove smrti.

Davidov otac Davor Dragičević je ranije najavio dolazak ovog istražnog tima, za kojeg je rekao da su već prvih dana utvrdili oko 50 propusta u istrazi.

Davor je juče podnio Tužilaštvu BiH i SIPA krivične prijave protiv visokih funkcionera MUP RS, te patologa Željka Karana zbog “ubistva i učestvovanja u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića”.

(Srpskainfo)