Vijesti 21.12.2015.

Stjepan Bošković otkrio detalje nesreće u kojoj su 4 mlade osobe izgubile živote

ČITANJE: 2 minute
Stjepan boskovic
Stjepan Bošković (21), student mostarskog Sveučilišta iz Đakova, jedini preživjeli u saobraćajnoj nesreći u kojoj je juče ujutro poginulo četvero njegovih kolega iz Vinkovaca i okoline kod mjesta Bijela na putu Mostar- Jablanica, ispričao je saradniku Hrvatskog Medijskog Servisa, koji ga je posjetio u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, kako je došlo do nesreće.

Stjepan je sjedio na zadnjem sjedištu iza suvozača.

Po Stjepanovim riječima Vjekoslav Božanović koji je vozio automobil u jednom trenutku se sageo da potraži nešto, vjerojatno CD, i u tom trenutku je vozilo skrenulo s ceste i udarilo u brdo, odbilo se i sletjelo u Neretvu, baš na mjestu gdje nije bilo branika uz put.

Stjepan kaže kako je dok su bili zarobljeni u vozilu u rijeci pokušavao izaći kroz gepekt, ali nije uspio. Vidio je da je slomljeno jedno staklo, probio ga i uspio se izvući iz automobila. Neretva je, kaže, bila užasno hladna, ali je uspio doplivati do obale i tako se spasiti.

Tijelo Vjekoslava Božanića iz Vinkovaca, koji je upravljao automobilom Škoda fabia izvučeno je danas oko podne iz Neretve. Ronioci su ga pronašli 15 metara od automobila koji se survao u rijeku i u kojem je život izgubilo još troje njegovih kolega Tena, Domagoj i Antonija , dok su iz Mostara putovali kućama, kako bi sa svojim porodicama dočekali praznike.

Njihova tijela, kao i automobil kojim su putovali ronioci su izvukli sinoć iz Neretve oko 19 sati.

Domagoj je inače u Mostaru studirao na Agroturističkom fakultetu, a Tena je bila studenkinja socijalnog rada.

Komemoracija za poginule studente Sveučilišta u Mostaru održaće se danas u 9 i 30 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru, u 10:30 sati je ispraćaj ispred mrtvačnice na Bijelom Brijegu, a u 17 sati u crkvi sv. Petra i Pavla biće služena sveta misa zadušnica za nastradale studente.

Inače, telegrame saučešća u povodu pogibije četvero studenata uputili su predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

(Pogled.ba)

Oznake: Dragan Čović