Politika 27.09.2021.

STANIVUKOVIĆ PREDAO KRIVIČNE PRIJAVE: Uhapsite me ako moje riječi nisu tačne

ČITANJE: 2 minute

Institucije ćute velika četiri dana, četiri dana su bez validnog dokumenta koji daje odgovore koji bi trebali dati.

Rekao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković ispred Republičkog javnog tužilaštva Banjaluka, gdje je, kako kaže, došao da preda krivične prijave “protiv svih koji se dovode u vezu sa slučajem kiseonik”.

– Višković nije trebao da zakaže hitan sastanak, nego da raspusti Vladu zato što ćuti. Zašto ministri ne smiju pred mikrofone? Ja smijem pred pištolj sa svojim dokazim. Uhapsite me istog trena ako moje riječi nisu tačne, ako dokazi koje sam iznio nisu tačni – poručio je Stanivuković.

Istakao je da je kao gradonačelnik Banjaluke iznio u javnost najveću aferu o uvozu medicinskog kisonika koja danima potresa Srpsku, prenosi Srpskainfo.

– Zašto Đajić ne dostavi dokaze? Zašto Šeranić ne dostavi dokaze? Zašto Višković ne dostavi dokaze? Četiri godine firma uvozi kiseonik bez dozvole. O čemu mi pričamo? Koji kiseonik mogu provjeriti? Idu li gledati u pluća ljudi – priča Stanivuković.

Istakao je da će Tužilaštvu iznijeti dokaze koji su prikupljeni, a koji, kaže, idu u prilog njegovim riječima, ali i “lažne dokaze”.

– Da je kiseonik dobar, rekla je firma TGT sama sebi, što ću iznijeti kao lažni dokaz. Sa kim se nadlašavam, sa insitucijama koje ćute ili sa nadležnima koji lažu? Firma nije registrovana kao proizvođač, nije registrovana ni za promet lijekova. Ovo je zločin nad čovječanstvom, građanima i javnosti. Ko je prometovao 1.350.000 KM kiseonika koji nije registrovan? Ministarstvo zdravlja nije dalo saglasnost firmi da proizvodi taj kiseonik, ali ni Agencija za lijekove. U Republiku Srpsku nikad nije ušao medicinski kiseonik, koji se distribuira u bolnice, ne u Agenciju za lijekove. Iz tog razloga, odgovornost je na Đajiću – rekao je on.

Istakao je da najveća odgovornost leži na Stanislavu Čađi, Radovanu Viškoviću, Vladi Đajiću, ali i na Alenu Šeraniću.

– Optužuju me da širim paniku, šta sam trebao, da ćutim? Sram ih bilo – poručio je Stanivuković.

Istakao je da je činjenica da u RS ulazi neprovjeren kiseonik, te pozvao Tužilaštvo da reaguje.

– Ako nešto nije provjereno, to je najveće krivično djelo. Treba da padne Vlada – poručio je on.

(B.M)