Politika 20.10.2022.

Što se CIK više iživljava nad Srpskom, građani sve odlučniji da odbrane svoju izbornu volju

ČITANJE: 2 minute

Piše: Saša Aulić

Opozicija (u) Republici Srpskoj iza sebe ima CIК, nelagalnog Šmita, zapadne ambasade i političko Sarajevo. To je sada jasnije nego ikada, svakome ko u političkom smislu zna da sabere dva i dva.

Jedino što im nedostaje je podrška građana Srpske i zato uz pomoć svojih mentora i koalicionih partnera iz CIК-a na sve načine pokušavaju da ospore jasno izraženu izbornu volju naroda u Republici Srpskoj.

Zbog toga bi novi izbori koje priprema CIК s jedne strane bili dodatno urušavanje pravnog poretka i svih mogućih normi izbornog zakonodavstva, ali s druge strane sjajna i jedinstvena prilika da na političko smetljište pošaljemo i još ubjedljivije porazimo one koji pokušavaju da se domognu vlasti uz pomoć dokazanih neprijatelja Srpske.

Mi smo protiv kršenja zakona i pravnog iživljavanja koje sprovodi CIК, ali grdno se varaju oni koji misle da se bilo ko u SNSD-u boji novih izbora.

Jedino pitanje je šta će CIК uraditi u tom slučaju i kolika razlika je potrebna da shvate da peta kolona oličena u opoziciji (u) Republici Srpskoj nema ni teoretsku šansu da se domogne vlasti, sve i da izbore ponavljaju svakih mjesec dana.

U slučaju ponovljenih izbora, izbor nikada ne bi bio lakši i bio bi do kraja ogoljen. Ili patriotska vlast koja misli svojom glavom ili okupacija Srpske od strane Šmita i zapadnih ambasada, posredstvom podaničke opozicije.

Ili jačanje institucija Srpske ili potčinjavanje političkoj Baščaršiji. Ili opstanak ili nestanak Republike Srpske.

Ne bojimo se CIК-ovog nelegalnog brojanja, niti se bojimo ponovnog prebrojavanja na izborima. Narod je 2. oktobra jasno pokazao da je uz SNSD, da je uz Milorada Dodika i Željku Cvijanović, a svaki naredni put pokazaće isto, samo još ubjedljivije.

A CIК samo neka radi svoj posao. Što se više i duže iživljavaju nad Republikom Srpskom, naši građani biće sve odlučniji da odbrane svoju izbornu volju.

Ako misle da će ovom institucionalnom revolucijom pomoći svojim saveznicima iz opozicije, neka samo nastave tim putem.

Mi smo spremni!

Oznake: Saša Aulić