Stočari u parku Mladen Stojanović: “Goli smo kao miševi!”

U banjalučkom parku u Mladen Stojanović danas su se okupili stočari. Tvrde da im je ministarstvo dužno dio iznosa za nastalu štetu od eutanazirane stoke.

Među štrajkačima je i Rade Grgić. Prije tri godine, priča Rade, njegovo stado sa više od 430 ovaca oboljelo je od bruceloze, neke su uginule, a neke su morali da ubiju.

Uvjerava da su mu inspektori obećali isplatu štete, a od tada, kaže,od ministarstva poljoprivrede je dobio samo na kašičicu, tačnije 30 odsto. Na današnjem protestu okupilo se desetak stočara. Neki sa sličnim problemom, a neki da podrže Radeta.

“Sve su mi skinuli samo kera ostavili. Nemam od čega da živim. Poremetila se porodica, djeca, svi smo od toga živjeli. Djeca su sa 10 godina čuvala ovce. Danas nemamo ništa goli ko i goli miš, od jednog prosječnog domaćina na Manjači”, žali se Grgić.

Sličan problem doživio je i Dragan Ćutković. Njegove koze oboljele su od iste bolesti, a tvrdi da je sve to zbog sporne vakcine koju je, po naredbi, morao da da svojim kozama.

I on traži od ministarstva da riješe problem jer im je to, kaže, jedini izvor primanja. Pomažemo koliko možemo, a sve zavisi od broja zahtjeva na godišnjem nivou, odgovaraju u ministarstvu poljoprivrede.

Zato, kažu stočari, neće odustati dok ne dobiju sve pa za sad, ostaju u parku. Pričaju da svakako više nemaju šta da izgube.

(ATV)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo