Sport 13.09.2021.

Stojan Vranješ u sudu negirao krivicu

ČITANJE: 3 minute

Poznati banjalučki fudbaler Stojan Vranješ kapiten FK “Borac” u Osnovnom sudu negirao je krivicu po optužnici koja ga tereti za nanošenje teških povreda, dok se njegov brat Ognjen Vranješ nije izjasnio jer se nalazi u inostranstvu.

Novo ročište na kome će se Ognjen izjašnjavati o krivici zakazano je za 18. oktobar.

Protiv poznatih banjalučkih fudbalera braće Ognjena i Stojana Vranješa potvrđena je optužnica zbog napada na mladića i djevojku, koji se desio 2020. u Robnoj kući „Boska” u Banjaluci.

Stojan Vukajlović advokat braće Vranješ izjavio je da se Ognjen nije pojavio u sudu zbog toga što se nalazi u Belgiji gdje profesionalno igra fudbal, prenosi Glas srpske.

Vukajlović je rekao da se sukob nije desio onako kako je napisano u optužnici, te da će to dokazati na suđenju.

– Ovde je prvenstveno na meti porodica Vranješ zbog toga što su oni poznati i što su profesionalni fudbaleri, pa oštećeni u tom vide nadu da izvuku što veću imovinsku korist – kaže Vukajlović.

On dodaje da se radilo o masovnoj tuči i da su ranije drugi učesnici dali izjavu da su se oni tukli, a sada se ne navode u optužnici.

– U optužnici  je navedeno i da je djevojka zadobile neke povrede kada je pala niz stepenice, ali je sigurno ni Ognjen ni Stojan nisu gurnuli. To ćemo sve dokazati tokom suđenja – ističe  advokat Vukajlović.

Prema navodima optužnice, Ognjen  je počinio krivična djela teška tjelesna povreda i tjelesna povreda, a Stojan je optužen za nanošenje tjelesnih povreda.

Stojan je kapiten FK “Borca”, dok se njegov brat ponovo vratio u fudbalski klub “AEK”.

Braću Vranješ terete da su 20. juna prošle godine oko 1.50 časova napali Dušana Komljenovića i njegovu djevojku Anju Trtić, u objektu robne kuće „Boska”.

Sve se dešavalo nakon što su krenuli da izlaze iz restorana „Agape”. Sukob se desio na drugom spratu robne kuće, na vrhu pokretnih stepenica, koje vode na prvi sprat.

-Tada je Ognjen Vranješ fizički napao Komljenovića i Trtić, koji su se nalazili na vrhu pokretnih stepenica. Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu, u predjelu lica, i tako mu izbio dva zuba. Od siline udarca Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu – stoji u optužnici.

Dodaje se da je u tom trenutku Trtić  krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe. Ona je zatim pala niz pokretne stepenice i otkotrljala se do prvog sprata. Usljed pada ona je zadobila teške tjelesne povrede u vidu krvnog podliva na lijevoj strani grudnog koša sa prelomom sedmog i osmog rebra. Kako stoji u optužnici ni nakon toga braća Vranješ se nisu smirila.

-Ognjen je zatim sišao niz iste stepenice i ponovo fizički napao oštećenog Komljenovića, a u napadu mu se tada pridružio i Stojan Vranješ-piše u optužnici.

Navodi se da je on prišao s leđa i boka oštećenom mladiću i jednom ga uradio u predjelu glave i vrat.

Osim toga, on je noktima šake grebao po vratu Komljenovića i na taj način mu nanio dodatne povrede.

Banjalučko Okružno tužilaštvo krivicu braće Vranješa dokazivaće saslušanjem pet svjedoka i pet vještaka, te izvođenjem velikog broja materijalnih dokaza.