Vijesti 01.11.2017.

Stojčinoviću prijeti privođenje u sudnicu

ČITANJE: 1 minuta

 Ročište za izjašnjenje o krivici pomoćnika direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) i bivšeg zamjenika pravobranioca RS Mirka Stojčinovića i zamjenika pravobranioca RS Borislava Jeličića odgođeno je zbog nedolaska Stojčinovića u banjalučki Okružni sud.

Odsustvo Stojčinovića njegov branilac Mirko Dabić branio je tvrdnjama da je bolestan, ali je sudija za prethodni postupak Svetlana Marić rekla da nedolazak ne može da opravda uvjerenje koje je donio advokat. U tom uvjerenju piše da Stojčinović posljednjih pet dana nije sposoban za obavljanje posla.

– Već sada su ispunjeni uslovi za njegovo prinudno dovođenje. Nakon isteka pritvora on nije bio na prijavljenoj adresi. Obećano je da će promijeniti ponašanje, a ako se ne odazove na sljedeće ročište biće izdat nalog za njegovo prinudno dovođenje – rekla je Marićeva.

Milan Petković, koji brani Jeličića, kaže da nije bilo govora niti će biti o sklapanju sporazuma s tužilaštvom o priznanju krivice.

Republičko javno tužilaštvo tereti Stojčinovića i Jeličića da su mahinacijama gradskim zemljištem oštetili grad Banjaluku za 5,75 miliona KM u predmetima “Poljoprivredna škola”, “Građa” i “Naš dom”. Gradska uprava Banjaluka prije nekoliko godina pokrenula je te sporove zbog nezakonitog prometovanja zemljištem koje je bilo u vlasništvu grada.

(Glas)

Oznake: Milan Petković