Sport 20.03.2023.

Stojković pred kvalifikacije za Evro: Ne želimo ponovo da razočaramo, znamo cilj

ČITANJE: 2 minute

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je za medije o predstojećim utakmicama “orlova” u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Litvanije i Crne Gore. Piksi kaže da njegova ekipa ne želi da razočara kao u Dohi i da će kroz novi ciklus kvalifikacija ići korak po korak.

“Dugujem izvinjenje naciji za očekivanja koja su bila prenaglašena ili ne, što se tiče Dohe i Svetskog prvenstva. Najveće izvinjenje dugujem ljudima koji su bili u Dohi što smo ih razočarali i ispali u prvom krugu.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo trebalo bi da povrate ugled i reputaciju koju smo stvarali dve godine. Smatram da moramo biti spremni za jedno – svaka utakmica će predstavljati finale za nas i tako ćemo ih gledati”, rekao je Stojković.

Dodao je da ne žele da razočaraju, već da pruže maksimum.

“Od nas puno toga zavisi, maksimalno koncentrisani i motivisani možemo do cilja. Prvi zadatak je pobediti Litvniju i to je dobar pravac. Idemo korak po korak”, rekao je selektor Srbije.

Podsjetio je da Srbije nema na Evropskom prvenstvu 24 godine i da je to dovoljno zabrinjavajuće.

“Tradicije su tu da se ruše. Zdravstveni bilten igrača je sasvim OK i učinićemo sve da napravimo prvi korak, da pobedimo Litvaniju”, rekao je Piksi.

Takođe, dodao je da žele da reprezentacija bude bolja, efikasnija i odgovornija.

“Kada govorimo o defanzivi, ne možemo da gledamo individualno. Ceo tim mora da se brani, ceo tim napada. Imali smo analizu, znamo šta treba da popravimo”, kaže Stojković.

Kako je rekao, o Evropskom prvenstvu će pričati kada se kvalifikuju.

“Grupa je teška, ne dozvoljavam da pričaju da je laka. Bude li iko pomislio da je laka utakmica protiv Litvanije, taj je u velikom problemu”, rekao je, između ostalog. selektor Srbije.

Srbija danas ima prvi trening, večeras i prvi sastanak gdje selektor, kako je naveo, igračima želi da objasnim neke stvari, te dodao da se nada da će oni spremni za kvalifikacije.

N.M.