Politika 11.06.2024.

Stojnić: Prestanite manipulisati roditeljima, radite svoj posao

ČITANJE: 1 minuta

-Problem smještaja djece u vrtićima u Banjaluci traje već godinama, a instant rješenja koja nudi Gradska uprava sa Draškom Stanivukovićem su samo lomljenje problema preko koljena. Dakle to nije nikakvo rješenje. Stanivuković i njegov tim su očigledno nedorasli zadatku, koje nosi upravljanje najvećim gradom u Republici Srpskoj, istekla je Tamara Stojnić ispred GrO SPS Banjaluka.

Rješenja koja je ponudio Stanivuković, od zatvaranja do „reketiranja“ kladionica, subvencija, pravljenja spiskova za vrtić koji se nije ni počeo graditi, samo još više produbljuju ovaj realan problem s kojim se suočavaju roditelji i njihova djeca.

Gradski odbor Socijalističke partije Srpske Banja Luka zahtijeva da se izjednače prava djece koja pohađaju privatne i državne vrtiće. Grad Banjaluka za djecu u vrtićima koji su u sklopu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje izdvaja šest puta više sredstava po djetetu nego za djecu u privatnim vrtićima. Diskriminišu se i djeca i roditelji, što je nedopustivo.

-Prijedlog od strane gradske uprave roditeljima da ispišu djecu iz vrtića Zvjezdica, u koji ide 900 djece, je neozbiljan, neodgovoran i manipulativan, kaže Tamara Stojnić. Gradski odbor Socijalističke partije Srpske Banja Luka zahtijeva da se napravi plan s realnim osnovama i da se na zemljištu u vlasništvu grada (ako išta ostane gradsko nakon Stanivukovića) izgrade dva nova vrtića koja bi zadovoljila potrebe Banjaluke. Nemojte nas uvjeravati da je to nemoguće ako se ima na umu za koliko vremena je napravljen Teniski centar u Banjaluci, poručuju iz SPS-a.