Sport 08.08.2016.

Stonoteniski klub Banjaluka: Mihailovići glavne uzdanice

ČITANJE: 2 minute

Stonoteniski klub Banjaluka, u godini kada slavi dvije decenije postojanja, ostvario je najbolje rezultate u svojoj istoriji iznjedrivši šampione u svim uzrasnim kategorijama.

Ipak, najveće uzdanice ovog kluba su braća Luka i Nikola Mihailović, koje trenira njihov otac Igor. Ovaj stručnjak je nekada nastupao za STK “Rade Ličina”, “Banjalučka pivara”, Dobojpromet, Mladost (Zemun) i Vranje, a imao je zapažene rezultate u karijeri, koja još traje. Bio je prvak BiH, u muškim i mješovitim parovima, osvajač juniorskog TOP 12 Jugoslavije u Novom Sadu 1989. godine, a nosilac je 13 pojedinačnih titula šampiona Republike Srpske.

– Nedostaje mi ekipna titula u Premijer ligi BiH, ali nadam se da ću je osvojiti sa “klincima” koji su od ove godine u društvu najboljih ili kao trener ženske ekipe. Zašto ne i sa obje – rekao je Igor Mihailović, selektor muške reprezentacije BiH, kome u radu STK Banjaluka pomažu Dejan Predragović i Ognjen Đukić.

Igorovi sinovi su već poslije prvog treninga zavoljeli “ping pong” i godinama je ljubav prema ovom sportu postajala sve jača, a njihova soba se punila peharima i medaljama.

– Nikola i ja smo stigli do šampionskih titula RS i BiH u svim uzrasnim konkurencijama u kojima smo do sada igrali. Brat je aktuelni kadetski šampion, a ja juniorski. Postao sam i seniorski prvak Srpske, a u finale sam se plasirao savladavši tatu. Nije mi zamjerio zbog toga – rekao je Luka, koji je na ITTF turniru u Vrnjačkoj Banji bio treći  pojedinačno, a drugi u dublu sa Nikolom.

Osvajali su odličja i na mnogim smotrama u okruženju.

– Imamo veliki broj pojedinačnih i ekipnih medalja na turnirima u regionu, kao što su Internacionalno prvenstvo Zagreba “Zagi ping”, Memorijalni turnir “Antun Tova Stipančić”, “Stens open” – Sarajevo, Međunarodno prvenstvo Varaždina – istakao je Nikola.

Obaveze prema stonom tenisu i nastupi na brojnim turnirima ne sprečavaju ih da budu dobri i u školi.

– Zahvalni smo nastavnicima koji imaju razumijevanja za povremene izostanke zbog priprema i treninga – rekao je Luka, koji je učenik Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”, dok Nikola od septembra kreće u Ekonomsku školu.

Među najboljim u gradu

Sva trojica Mihailovića Nikola i Luka, kao i tata Igor ponosni su na činjenicu da je STK Banjaluka bio u najužem izboru u proglašenju za najuspješniji klub na području  grada Banjaluka za proteklu 2015. godinu. Muška ekipa je  osvojila prvo mjesto u Prvoj ligi BiH i izborila povratak među premijerligaše (uz Mihailoviće nastupio i Emir Mujičić) i bila je uz rame Rukometnom klubu Borac m:tel. Ženski tim za koji su nastupile Nevena Delić, sestre Dajana i Tajana Jojić bio je treći u Premijer ligi BiH i stigao do pehara u Kupu Republike Srpske, a u izboru našao se iza djevojaka iz Atletskog kluba Borac.

(Glas)