Region 13.12.2022.

Stopama predaka: Princ Filip i ove godine Krsnu Slavu proslavlja na Oplencu

ČITANJE: 1 minuta

Princ-Nasljednik Filip Karađođević je i ovu, treću godinu zaredom od kada se sa porodicom iz Londona doselio u Beograd, Krsnu Slavu proslavio sa porodicom na Oplencu.

Pored Princa-Nasljednika, njegove supruge princeze Danice i sina princa Stefana, proslavi porodične slave Karađorđevića na Oplencu prisustvuju i princeza Linda, supruga kraljevića Tomislava, knez Mihailo i kneginja Ljubica sa kćerkama kneginjama Nataliom i Isidorom, kao i kneginja Sara-Anastasija, kćerka kneza Đorđa.

Proslavi Krsne Slave Karađorđevića na Oplencu prisustvuju i roditelji princeze Danice, slikar Cile Marinković sa suprugom Bebom.

– Danas sam, kao i prethodne tri godine na ovaj dan, sa porodicom na Oplencu. Proslavljamo Svetog Andreja Prvozvanog. Našu Krsnu Slavu. Ovde gde su temelji i koreni Karađorđevića, u Crkvi Svetog Đorđa, zadužbini Kralja Petra I u kojoj počivaju svi moji preci -napisao je Princ Filip na Tviteru.

– Slavu proslavljamo onako kako je proslavlja većina Srba, u krugu najbližih. Srećna slava svim mojim Karađorđevićima -poručio je princ Filip.

(A. S.)