Vijesti 07.03.2016.

Stotine ljudi ispratilo Ekrema Jevrića na vječni počinak u Njujorku

ČITANJE: 1 minuta
ekrem
Ekrem Jevrić, rijaliti zvijezda koji je više od dvije decenije živio u SAD-u sa svojom porodicom sahranjen je na Long Islandu u Njujorku nakon što mu je u petak otkazalo srce.

Kolege iz medija koje su pratile Jevrićev rad kazale su kako je bio izuzetno pošten čovjek koji nikada nije zaboravio na svoje porijeklo i teško djetinjstvo u kojem je bio siromšan. Nadimak Gospoda upravo je i dobio zbog, kako ističu, poštenja, koje je imao i kada se obogatio i uživao u životu.

Jevrić je preminuo u petak od srčanog udara u 55. godini. Pjevač je rođen u Gusinju u Crnoj Gori, a više od 20 godina živi sa porodicom u Njujorku gdje je prvobitno radio fizičke poslove, a vremenom je započeo muzičku karijeru. Postao je poznat nakon što je objavio pjesmu “Pos'o, kuća”. nastupao je širom SAD-a i Evrope, a bio je i učesnik nekoliko rijaliti šovova koji su mu donijeli popularnost.

Ekrem Jevrić je preko noći postao internet senzacija o čemu je pisao i BBC. Njujork mediji su ga proglasili balkanskim Boratom, a Independent mu kao jednu od zasluga pripisuje i to da je svojim hitom ujedinio narode bivše Jugoslavije.

Jevrić je također uzbrkao javnost nakon što je snimio “film za odrasle” koji je preplavio internet.

Radio je i foto sesiju za modni brend Dolce & Gabbana za zimsku kolekciju 2011.

Iza njega su ostali supruga Igbala, te sinovi Enis, Verdin, Hajrudin i Berat.

(Klix)