Magazin 16.12.2015.

Stotine žena ostalo bez kose: “Šampon mi je uništio život”

ČITANJE: 1 minuta
Opadanje kose sampon
Stotine nezadovoljnih žena podnijele su tužbu protiv poznatog frizera i njegove linije proizvoda za kosu Wen.

– Bila sam profesionalni model s prekrasnom dugom prirodnom kosom. Nakon korišćenja ovog proizvoda tjeme mi se upalilo, nastali su čirevi i kosa mi je ispadala u pramenovima. Ovaj šampon mi je uništio život. Voljela bih da postoji način da ih natjeram da plate to što su učinili. Ako iko ima informaciju o grupnoj tužbi, molim vas da me uključite – apel je razočarane korisnice Wen linije šampona, koju je kreirao frizerski stilista Šaz Din.

On je poznat po radu s brojnim zvijezdama, kao što su Alisa Milano, Šarliz Teron, Bruk Šilds i brojnim drugima, što mu je obezbijedilo odličnu reklamu i povjerenje kupaca u sopstvenu liniju proizvoda.

No, sada je preko 200 ljudi u 40 država podnijelo grupnu tužbu protiv Wena, pročišćavajućeg šampona i regeneratora, čiji rezultat je ćelavljenje, crvenilo, iritacija tjemena i gubitak boje.

Na svojoj veb stranici, brend tvrdi kako se njegovi proizvodi za kosu znatno razlikuju od bilo kojeg drugog, jer istovremeno čiste i njeguju kosu.

Tokom proteklih godina nekolicina potrošača se žalila na djelotvornost Wena služeći se internet forumima, a tako su uspjeli da se okupe i u decembru ove godine predaju grupnu tužbu.

U nekim slučajevima je, opadanje kose u gustim pramenovima počelo već nakon dvije nedelje korišćenja Wena, a pravni tim kaže kako je oštećenih vjerovatno mnogo više nego što ih je odlučilo da podnese tužbu – na čak desetke hiljada, piše Daily Mail.

(B92)