Politika 20.08.2021.

“STRAH OD DEBAKLA”: Maja Dragojević Stojić (SDS) i Duško Ivić (DNS) kritički o skupu SNSD-a na Kozari

ČITANJE: 4 minute

Mjere su obavezne za sve, osim za one koji ih propisuju. To je ono što možemo zaključiti kada vidimo da se sutra na Kozari sprema veliki SNSD skup. Sa razlogom se možemo pitati zašto ti isti ljudi koji nam svakodnevno pričaju o maskama, distanci i ostalim mjerama organizuju skup na kojem se ništa od toga neće poštovati, upitala je danas dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

„Da li će se ministar Šeranić, čije smo apele bezbroj puta slušali, usprotiviti ovom skupu, ili će kao ranije poslušati Dodika i “skinuti masku”? Da li će struka ponovo oboriti glavu pa onda na jesen u novi pooštravanje mjera?“ – upitala je članica Predsjedništva SDS.

Ona je kazala da je jasno je da su ovo očajnički potezi aktuelne vlasti da povrati svoj rejting.

„Strah od potpunog debakla organizovao je i prevoz iz drugih gradskih i opštinskih odbora SNSD-a. Ukoliko članstvo ne animiraju hranom, pićem i muzikom, tu su dobro poznate metode – spiskovi zaposlenih u javnim preduzećima, prijetnje i ucjene“ – istakla je Maja Dragojević-Stojić i dodala:

„Kako se bliži jesen tako ćemo u medijima ponovo vidjeti zabrinuta lica i panične izjave o naglom skoku broja zaraženih. Po običaju, okriviće se neodgovorni građani koji ne poštuju propisane mjere. Licemjerstvu nikad kraja. Sutrašnji skup pod nazovivom “Živjeće Srpska” organizuju oni koju Republiku Srpsku 20 godina politički, ekonomski i demografski pustoše“ – naglasila je Dragojević-Stojić.

Članica Predsjedništva SDS je kazala da sutrašnji skup ogranizuju oni koji su Republiku Srpsku poistovjetili sa sobom, a od nje stvorili privatnu državu u kojoj samo odabrani mogu da uspiju.

„Živjeće Srpska, ali onda kada njihovom lopovluku i bahatosti stanemo u kraj“ – poručila je dr Maja Dragojević-Stojić.

“Statistička greška”

Istorija, učiteljica života, se ponavlja. Pad s vlasti SNSD-a počinje velikim stranačkim okupljanjem na Kozari, na istom onom mjestu i na isti način s kojeg je i Ante Marković prije 30 godima najavio odlazak s vlasti, pa sretno im, poručio je potpredsjednik DNS-a Duško Ivić, saopštila je ova stranka.

Da ne bude zabune, to je okupljanje pristalica SNSD iz cijele Republike Srpske, gdje očekuju oko 15.000 svojih pristalica, dodao je Ivić.

– Kada se to preračuna na broj stanovnika Srpske, to je oko 1 odsto, što znači u domenu statističke greške. SNSD je trenutno u Republici Srpskoj samo statistička greška, ali skup opraštanja SNSD-a od vlasti nakon 20 godina mora i biti veličanstven, to partija koja je vladala 20 godina Srpskom zaslužuje.

Vlast koja je za 20 godina sve učinila da Srpska postane privatno vlasništvo pojedinaca i njihovih porodica. Vlast koja je Srpsku od politički nezavisnog, stabilnog i ekonomski prosperitetnog entiteta uspjela da pretvori u VD entitet, trenutno najkorumpiranija vlast na Balkanu. Vlast koja je razvlastila Srpsku i prenijela preko 59 nadležnosti na nivo BiH. Vlast koja na Srpskom jedinstvu političkih partija, oko nametnutih zakona, pokušava da profitira i što skuplje proda Srpsku, i na taj način se spasi odlska s vlasti, i legalizuje Srpsku kao privatno vlasništvo. Jednostavno rečeno, vlast koja je tu radi ličnih i porodičnih interesa, a ne radi građana Srpske.

Taman kad pomislimo da nas ova vlast ničim više ne može iznenaditi i začuditi prevarimo se.

Srpska grca u problemima od međunarodnih pritisaka, požara, novog talasa korone, a srpski član predsjedništva Milorad Dodik nema preča posla nego da na Kozari pravi skup podrške samom sebi.

U strahu su velike oči, kaže naš narod a izgleda da se u strahu od poraza i neuspjeha sopstvene politike ne uvećavaju samo oči već i pritisci na narod. Radnici u državnim ustanovama uslovljavaju se radnim mjestima ako ne dođu na taj skup podrške odlazećoj vlasti. Puni autobusi na silu natjeranih radnika iz javnih preduzeća, republičkih institucija i ustanova je posljednji pokušaj da se rejting SNSD podigne sa statističke greške.

Kako je miting na Kozari koštao vlasti Antu Markovića tako će i Milorada Dodika jer ne zaboravimo, istorija se ponavlja, na sreću građana Srpske. Pa, nek im je sretan miting – zaključio je Ivić.

(SB)

Oznake: DNS, SDS