Vijesti 11.10.2015.

Štrahe: Srbiji i BiH je mjesto u EU

ČITANJE: 1 minuta
Kristijan Strahe

Lider Slobodarske partije Austrije /FPO/ Hajnc-Kristijan Štrahe izjavio je da je Srbiji, kao i BiH sa Republikom Srpskom, mjesto u EU i da Srbi kao evropski narod treba u svakom smislu da budu ravnopravni članovi evropske porodice suverenih zemalja.

Štrahe, koji je kandidat za gradonačelnika Beča, naglasio je da Bečlije srpskog porijekla i Srbi generalno predstavljaju “značajnu grupu u gradu” i da mogu u velikoj mjeri da utiču na ishod izbora.

– Kao najveća migrantska grupa, oni mogu svojim glasom značajno da utiču na rezultat izbora. Srbi u Beču su, inače, veoma dobro integrisana grupa i nadam se da će i ubuduće biti aktivni u društveno-političkom životu grada – rekao je Štrahe.

On je istakao da podršku pred izbore koju je dobio od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika doživljava kao podršku iskrenog prijatelja.

– Kao što se Dodik u Republici Srpskoj bori za dobrobit svih građana, tako se i mi ovdje borimo za bolju budućnost naših sugrađana i birača – rekao je Štrahe za Tanjug uoči izbora koji se danas održavaju u Beču.

Govoreći o mjestu Srbije u Evropi, Štrahe je rekao da očekuje da će prva poglavlja Beograda sa EU biti otvorena tokom godine i poručio da Beograd u evropskim integracijama ne treba ucjenjivati Kosovom.

(NN)